Care este cantitatea corectă de fructe pe care ar trebui să o consumăm. Wasim Nazer: Asta este

fructe - FOTO: Freepik@farknot
EXCLUSIV
Care este cantitatea corectă de fructe pe care pe care ar trebui să o consumăm într-o zi. O dietă sănătoasă include consumul zilnic de fructe, dar care este, de fapt, această cantitate.

Fructele sunt o parte importantă a unei diete sănătoase. De fapt, dietele bogate în fructe sunt asociate cu tot felul de beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc redus al multor boli.

Cu toate acestea, unele persoane sunt preocupate de conținutul de zahăr al fructelor și se tem că consumul excesiv ar putea fi dăunător. Așadar, câte porții de fructe ar trebui să consumi în fiecare zi pentru a fi sănătos? Și este posibil să consumi prea mult?

Despre toate acestea ne-a vorbit dr. Wasim Nazer, medic nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola. 

”Fructele sunt o gustare sănătoasă. Fructele trebuie consumate de trei ori pe zi, la fiecare masă. De fapt, trebuie consumat un fruct, nu mai multe și nu după ora 18:00. Nu mâncăm un kilogram de cireșe odată, mâncăm un pumn de cireșe, un măr, o banană, o cantitate mică.

Cât mărimea unui măr este cantitatea normală de fructe ce trebuie consumată”, a explicat dr. Wasim Nazer, medic nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola. 

Vezi și: Căpșunele învelite în ciocolată, cel mai popular desert de Ziua Îndrăgostiților. Cât de sănătoase sunt, de fapt

Fructele, conținut de nutrienți importanți

Fructe - FOTO: Freepik@imrandk

Fructele sunt bogate în multe nutrienți importanți. Compoziția nutritivă a fructelor variază în mare măsură între diferitele tipuri, dar toate varietățile conțin nutrienți importanți.

În primul rând, fructele au tendința de a fi bogate în vitamine și minerale. Acestea includ vitamina C, potasiu și acid folic, din care multe persoane nu primesc suficient. Fructele sunt, de asemenea, bogate în fibră, care are multe beneficii pentru sănătate.

Consumul de fibră poate ajuta la scăderea colesterolului, creșterea senzației de sațietate și contribuirea la pierderea în greutate în timp. În plus, fructele sunt încărcate cu antioxidanți, care ajută la combaterea radicalilor liberi care pot deteriora celulele. Consumul unei diete bogate în antioxidanți poate încetini îmbătrânirea și reduce riscul de boală, potrivit Healthline.

Deoarece diferite fructe conțin cantități diferite de nutrienți, este important să consumi o varietate dintre ele pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate.

Vezi și: Filmele romantice: efectele sănătății mintale la copii și adolescenți. Rolul părinților este crucial

Consumul de fructe, parte importantă a dietei

Fructele sunt bogate în nutrienți și relativ sărace în calorii, făcându-le o alegere excelentă pentru cei care își doresc să piardă în greutate. În plus, acestea sunt bogate în apă și fibră, care te ajută să te simți sătul.

Datorită acestui fapt, poți consuma în mod tipic fructe până când te simți satisfăcut, fără a consuma multe calorii. De fapt, mai multe studii indică faptul că consumul de fructe este asociat cu un aport caloric mai scăzut și poate contribui la pierderea în greutate în timp. 

Merele și fructele citrice, precum portocalele și grapefruitul, sunt printre cele mai satisfăcătoare. De asemenea, este important să menționăm că fructele întregi, solide, sunt mult mai satisfăcătoare decât fructele piure sau sucul, pe care poți să le consumi în mod tipic în cantități mari fără a te simți sătul.

Studiile arată că consumul unei cantități mari de suc de fructe este asociat cu un aport caloric crescut și poate crește riscul de obezitate și alte boli grave. Cu alte cuvinte, evită să consumi o cantitate mare de suc de fructe și bucură-te în schimb de fructe întregi.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever
academia de sanatate
  LIVE
Importanța testelor genetice. Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, la Academia de Sănătate

Crossuri externe

pixel