Care e diferența dintre uleiul de măsline extravirgin și uleiul de măsline virgin

Ulei măsline
Datorită calităților sale, uleiul de măsline ar fi bine să nu vă lipsească din casă. Există, însă, o diferență între uleiul de măsline extravirgin și cel virgin.

Uleiul de măsline oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate, inclusiv proprietăți antiinflamatorii și reducerea riscului de afecțiuni medicale cronice. Iar cercetările susțin că o dietă bogată în ulei de măsline extravirgin ar putea reduce riscul de depresie și anxietate. 

”Știați Că

Pentru a putea fi denumit extravirgin, uleiul de măsline trebuie să aibă o anumită aciditate?

Uleiul de măsline extravirgin este apreciat și consumat pentru aroma sa deosebită. Pentru a putea fi încadrat în clasa uleiurilor de măsline extravirgine, aciditatea lui trebuie să nu depășească 0,8% (grade de aciditate).

În schimb, uleiul de măsline virgin trebuie să se încadreze în standardele de calitate internaționale, iar aciditatea sa să nu depășească 1,5%”, explică Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, pe contul de Facebook al proiectului său, Știință cu sare și piper.

Uleiul de măsline este cunoscut pentru uriașele beneficii pentru sănătate pe care le aduce. Este bogat în antioxidanți și grăsimi sănătoase, ambele susținând sănătatea inimii și a creierului, creșterea imunității și faptul că este mai ușor de digerat.

Uleiul de măsline are destul de multe beneficii pentru îmbunătățirea frumuseții. Cu toate acestea, oamenii sunt încă sceptici în ceea ce privește utilizarea uleiului de măsline în gătitul zilnic. Principalul motiv pentru aceasta este lipsa de informații despre variantele de ulei de măsline, fiecare potrivită pentru scopuri diferite.

Prima presă la rece ajută la obținerea uleiului de măsline extravirgin. Are o aromă distinctă, dar nu poate tolera căldura și este potrivit pentru consumul brut, făcându-l o alegere ideală pentru sosuri la salată. Dacă uleiul de măsline virgin este de o calitate mai scăzută, nivelul de aciditate crește pe măsură ce se deteriorează, până când nu mai este destinat consumului sub formă brută. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel