Cardio sau antrenament cu greutăți: alegerea potrivită pentru arderea grăsimilor. Combinarea stilurilor poate fi răspunsul

Cardio sau antrenament cu greutati Foto: Freepik @only_kim @senivpetro
Antrenamentele cardio, cu greutăți și HIIT pot contribui la pierderea în greutate, fiecare având avantaje distincte în funcție de obiectivele tale și de intensitatea exercițiilor.

Sesiunile de cardio și de haltere pot ajuta la arderea grăsimilor și la pierderea greutății corporale, în timp ce HIIT poate duce la câștiguri egale, dar într-un timp mai scurt. Viteza de pierdere în greutate depinde de diverși factori. Atunci când alegeți între cardio și haltere, este important să stabiliți care tip vă va ajuta să vă atingeți obiectivele mai eficient.

Cardio arde mai multe calorii per sesiune

Exercițiile cardiovasculare ard mai multe calorii pe ședință decât antrenamentul cu greutăți pentru același efort. Cu toate acestea, pentru a pierde în greutate, trebuie să ardeți mai multe calorii decât consumați. CDC afirmă că o sesiune moderată de ciclism arde aproximativ 145 de calorii, în timp ce un antrenament mai intens poate arde în jur de 295 de calorii.

În schimb, ridicarea greutăților pentru aceleași 30 de minute arde în jur de 110 calorii. Intensitatea antrenamentului afectează numărul total de calorii arse în timpul unei sesiuni cardio. Cu cât cântărești mai mult, cu atât mai multe calorii arzi. Pe măsură ce slăbiți, puteți observa o scădere a caloriilor arse pe sesiune.

Antrenamentul cu greutăți schimbă compoziția corporală și susține arderea calorică

Sesiunile de antrenament cu greutăți pot arde mai multe calorii în general decât sesiunile cardio, deoarece antrenamentele de rezistență și de greutate sunt mai eficiente în construirea mușchilor slabi, care ard mai multe calorii în repaus decât alte țesuturi, inclusiv grăsimea.

Construirea mușchilor poate contribui la creșterea metabolismului în repaus, care este cantitatea de calorii pe care corpul o arde în repaus. O analiză sistematică din 2020 a constatat că exercițiile de rezistență sunt eficiente în creșterea ratei metabolismului în repaus în comparație cu exercițiile aerobice singure sau cu exercițiile aerobice și de rezistență combinate.

Beneficiile arderii de calorii ale antrenamentului de rezistență se extind dincolo de exercițiu, deoarece organismul poate continua să ardă calorii după recuperare și repararea mușchilor. Ridicarea de greutăți singură poate ajuta la pierderea în greutate și la arderea grăsimilor, dar poate dura mai mult timp pentru a arde grăsimile în comparație cu exercițiile cardio.

HIIT oferă beneficii similare cu antrenamentele cu greutăți și cardio în mai puțin timp

Antrenamentul în intervale de intensitate ridicată (HIIT) este o formă de exerciții fizice care implică scurte explozii de exerciții intense, urmate de perioade de recuperare de intensitate scăzută. Acesta poate arde aproximativ 485 de calorii în 45 de minute, arderea calorică variind în funcție de greutate și de intensitatea exercițiului.

Antrenamentele HIIT durează de obicei 10-30 de minute și pot fi combinate cu alte exerciții cu greutăți corporale sau cu ridicarea greutăților. Intensitatea mișcărilor poate fi crescută și scăzută la fiecare câteva secunde.

Un studiu efectuat la bărbați a constatat că HIIT a ars cu 25-30% mai multe calorii decât alte forme de exerciții fizice. Un studiu din 2017 la care au participat peste 400 de adulți supraponderali și obezi a constatat, de asemenea, că HIIT și sesiunile cardio tradiționale au redus grăsimea corporală și circumferința taliei în proporții similare. HIIT poate fi combinat cu alte exerciții de greutate corporală pentru a obține un antrenament mai eficient.

Alternarea tipurilor de antrenamente poate fi benefică

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru gestionarea greutății, deoarece ajută la arderea caloriilor, la arderea grăsimilor și la dezvoltarea musculaturii slabe. Adulții ar trebui să facă cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână și 2 zile de rezistență, precum și 75 de minute de activitate fizică viguroasă și 2 zile de antrenament de rezistență. Toate tipurile de exerciții fizice pot ajuta la gestionarea greutății, iar alternarea metodelor de exerciții și a activității fizice poate ajuta la atingerea obiectivelor.

Rata metabolică bazală, care determină cantitatea de calorii arse de organism, este influențată de funcțiile corporale esențiale și de mișcare. Antrenamentul cu greutăți poate crește masa musculară și reduce masa de grăsime, în timp ce antrenamentul cardio îmbunătățește sănătatea inimii, gestionează tensiunea arterială și stimulează starea de spirit.

Încorporarea greutăților și a exercițiilor cardio, inclusiv HIIT, poate ajuta la pierderea în greutate, la arderea grăsimilor, la îmbunătățirea sănătății și la o stare de bine. De exemplu, HIIT poate ajuta la pierderea grăsimii de pe burtă, în timp ce antrenamentul cu greutăți poate tonifia mușchii abdomenului.

Dieta și exercițiile fizice rămân în continuarea cheia pentru sănătate

Exercițiile fizice și o dietă echilibrată sunt esențiale pentru o stare de sănătate bună, iar un deficit caloric și o dietă bogată în nutrienți sunt mai eficiente în ceea ce privește pierderea în greutate. O reducere moderată a caloriilor și un plan de activitate fizică sunt necesare pentru menținerea greutății pe termen lung. Echilibrul dintre aportul caloric și arderea caloriilor este esențial pentru menținerea greutății.

Factori precum îmbătrânirea și sănătatea tiroidei influențează, de asemenea, greutatea. Consumul de alimente care ajută la arderea grăsimilor și susțin sănătatea generală este, de asemenea, important. Combinarea sesiunilor de cardio și de haltere poate ajuta la gestionarea greutății și a compoziției corporale, în timp ce o dietă echilibrată promovează sănătatea generală. Consultă un medic înainte de a începe orice nou plan de exerciții fizice sau dietetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel