Cardamonul, aur pentru sănătate. Știința o susține

Cardamonul este un condiment cu o aromă intensă, ușor dulce, pe care unii oameni o compară cu menta. Acesta provine din India, dar este disponibil în întreaga lume și este folosit pentru rețete dulci și savuroase.

Se crede ca semințele, uleiurile și extractele de cardamon au proprietăți medicinale impresionante și au fost folosite în medicina tradițională de secole.

Iată câteva beneficii sănătoase ale cardamomului, susținute de știință

Proprietățile antioxidante și diuretice pot duce la scăderea tensiunii arteriale

Cardamonul poate fi util pentru persoanele cu tensiune arterială crescută.

Într-un studiu, 20 de adulți recent diagnosticați cu hipertensiune arterială au primit 3 grame de pulbere de cardamon pe zi. După 12 săptămâni, cercetătorii au constatat că valorile tensiunii arteriale au scăzut semnificativ până la intervalul normal.

Rezultatele promițătoare ale acestui studiu pot fi legate de nivel ridicat de antioxidanți din cardamon.

Cercetătorii susțin, de asemenea, că acest condiment poate scădea tensiunea arterială datorită efectului său diuretic, ceea ce înseamnă că poate promova urinarea pentru a îndepărta apa care se acumulează în corp, de exemplu în jurul inimii.

Cardamonul poate conține compuși ce luptă împotriva cancerului

Compușii din cardamon pot ajuta la combaterea celulelor canceroase. Studiile efectuate la șoareci au arătat că pulberea de cardamon poate crește activitatea anumitor enzime care ajută la combaterea cancerului.

 

Condimentele pot, de asemenea, spori capacitatea celulelor naturale de a ataca tumorile.

Poate proteja împotriva bolilor cronice datorită efectelor antiinflamatorii

Cardamonul este bogat în compuși care pot lupta împotriva inflamațiilor. Inflamația apare atunci când corpul este expus la substanțe străine. Inflamația acută este necesară și benefică, dar inflamația pe termen lung poate duce la boli cronice.

Antioxidanții, găsiți abundent în cardamon, protejează celulele de deteriorări și împiedică apariția inflamației.

Un studiu a constatat că extractul de cardamom oferit șobolanilor, în doze de 50-100 mg, a fost eficace în inhibarea a cel puțin patru compuși inflamatori diferiți.

Un alt studiu efectuat la șobolani a arătat că consumul de pulbere de cardamon a scăzut inflamația ficatului indusă de o dietă bogată în carbohidrați și grăsimi.

Cardamonul ajută la rezolvarea problemelor digestive, inclusiv ulcere

Cardamomul a fost folosit de mii de ani pentru digestie. Este adesea amestecat cu alte condimente medicinale pentru a scuti disconfortul, greața și vărsăturile.

Cea mai cercetată proprietate a cardamomului, deoarece se referă la ameliorarea problemelor stomacului, este capacitatea sa de a vindeca ulcerul.

Într-un studiu, șobolanii au fost hrăniți cu extracte de cardamom și curcumă, înainte de a fi expuși la doze mari de aspirină pentru a induce ulcerații la nivelul stomacului. Acești șobolani au dezvoltat mai puține ulcere, comparativ cu șobolanii care au primit doar aspirină.

Un studiu similar efectuat la șobolani a constatat că extractul de cardamon ar putea preveni complet sau reduce dimensiunea ulcerului gastric cu cel puțin 50%.

Poate avea efecte antibacteriene și trata infecții

Cardamonul are, de asemenea, efecte antibacteriene și poate trata infecțiile. Cercetările arată că extractele de cardamon și uleiurile esențiale au compuși care luptă împotriva mai multor tulpini comune de bacterii.

Un studiu a examinat impactul acestor extracte asupra tulpinilor rezistente la Candida, care poate provoca infecții fungice. Extractele au fost capabile să inhibe creșterea unor tulpini cu 0,99-1,49 cm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel