Carantinarea Bucureștiului. Dr Alexandru Rafila: Ministerul Sănătăţii nu ne informează ca să înţelegem exact situaţia

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat marți, 23 martie, că măsura carantinării Bucureștiului poate fi discutată ”doar în cazul în care vor exista suficiente elemente care să ducă la informarea populației legate de necesitatea limitării anumitor tipuri de activități”.

Reprezentantul României la OMS, profesorul Alexandru Rafila, a făcut declarații pe subiectul carantinării Bucureștiului.

”Şcolile nu trebuie închise. Asta e foarte clar. În ceea ce priveşte carantinarea Capitalei, în momentul în care vom avea suficiente elemente care să ducă la informarea populaţiei legate de necesitatea limitării anumitor tipuri de activităţi, putem discuta. Până acum, nu am avut astfel de informaţii. Mai mult, vedeţi că modul de raportare a incidenţei cumulate este propus să fie schimbat şi să nu ne mai referim la ultimele zile, ci să ne referim la o dată anterioară când se alocă acele cazuri nealocate până în prezent, care intrau în calculul incidenţei cumulate. Deci nu putem să facem aprecieri în măsura în care Ministerul Sănătăţii nu ne informează ca să înţelegem exact situaţia, iar această incidenţă cumulată trebuie să se refere la întreaga zonă metropolitană, să cunoaştem care sunt fluxurile de deplasare, care este gândirea legată de eventuala limitare a unor activităţi”, a afirmat Alexandru Rafila, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel