Capitala în carantină? Andreea Moldovan despre noile criterii: și pe vechea grilă Bucureștiul este de carantină

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a precizat că noile criterii de carantinare a localităților nu sunt mai ”dure”, ci ”mai obiective”.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, susține că noul Ordin, care modifică criteriile de carantinare și potrivit căruia Bucureștiul ar intra în carantină, ”nu este mai dur, este doar mai obiectiv, în sensul în care are niște indicatori care pot să fie cuantificabili, comparativ cu Ordinul vechi unde erau niște indicatori oarecum orientativi”.

”Ceea ce aș vrea să subliniez în acest Ordin este în primul rând că se referă și la zone metropolitane, un aspect important pentru că ne permite să vedem mai bine ce se întâmplă nu doar într-o localitate mică, ci într-o salvă practic de localități unde transferul între localități este important. (...) Degeaba închidem o localitate mică, dacă este cazul să se închidă. (...) Dacă luăm în calcul vechea grilă, și pe aceea Bucureștiul este de carantină”, a spus Andreea Moldovan, potrivit DC News.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel