Canicula, posibile efecte devastatoare la cei cu boli cardiovasculare. Dr Rodica Niculescu: Poate să le agreveze sau să dea pusee acute

Când canicula îți afectează organismul, fă tot ce poți să te răcorești ca să nu faci un accident vascular cerebral
EXCLUSIV
Unul dintre factorii externi care pot afecta pacienții cu boli cardiovasculare, mai ales dacă nu își iau și controlează tratamentul, este vreme a explicat dr Rodica Niculescu, de la Spitalul Clinic SANADOR. 

Există o legătură între caniculă și bolile cardiovasculare, a explicat dr Rodica Niculescu, medic primar chirurg, cu competențe în cardiologie, cardiologie invazivă și intervențională, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic SANADOR, EXCLUSIV la INTERVIURILE DC News și DC Medical. 

„Nu le determină, dar poate să le agraveze sau să determine pusee acutizate. În sensul că sunt persoane cărora, prin prezența căldurii excesive le scade foarte mult tensiunea, sunt persoane cărora le crește tensiunea, mai ales cele care nu sunt cooperante în a-și lua medicația zilnică. Acest lucru este foarte important de amintit, atunci când ni s-a pus un diagnostic și avem un tratament, este foarte important să reușim să ne păstrăm tratamentul. orice modificare (observăm, n.r.) în evoluția noastră, trebuie să vorbim cu medicul să ne reducă sau să ne mărească dozele sau să ne schimbe medicația.

Sanador

Sunt mulți pacienți care ajung relativ greu la medic, păstrează o medicație poate neadaptată statusului nou în care ajung și atunci, sigur, aceste lucruri însoțite de caniculă pot conduce la pusee acute în evoluția unui pacient: fie hipotensiune, fie hipertensiune, fie tulburări de ritm. Sunt mulți dintre pacienții noștri, sau cei care nu-și iau tratamentul anticoagulant, care chiar pot să facă tromboze vasculare”, a explicat expertul. 

În afară de caniculă sunt și alte lucruri legate de timp și vreme care pot influența negativ pacienții cu boli cardiovasculare. 

„Există o periodicitate dacă vrei legată de orele zilei. În cărți este descrisă (probabilitatea de infarct, n.r.) ceva la primele ore ale dimineții, de schimbarea de oră (toamna și primăvara, n.r.) și schimbarea de atmosferă, între cald și rece brusc. Este firesc. de fapt este procesul de vasoconstricție sau vasodilatație de însoțire faață de fenomenele să spunem aterosclerotice și trombotice care se desfășoară la nivelul vaselor de sânge”, a continuat dr Rodica Niculescu. 

Ce sunt coronarografia și arteriografia și cum se realizează ale, aflați în VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel