Canicula în București și în sudul țării pentru încă 3 zile

Cum te răcorești pe caniculă. Foto: Jeremy Bishop / Unsplash
Temperaturile extreme se vor mai înregistra în sudul țării pentru alte trei zile.

Prognoza meteo arată că nu vom scăpa de caniculă pentru încă câteva zile. Meteorologii susțin că ne aşteaptă încă trei zile de foc în ţară, iar această vară va intra în istoria meteorologiei. Un cod galben de caniculă este în vigoare de azi, marți, 3 august, până joi, 5 august, pentru București și alte 10 județe, respectiv un cod galben de furtuni pentru 17 județe.

Potrivit Antena 3, local, în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Codul galben de caniculă vizează Bucureștiul și județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța.

Pe aceste temperaturi de foc, ar fi bine să aveți grijă ce mâncați. Iată câteva recomandări de alimente pe care să nu le consumăm:

Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.

Iată lista alimentelor care produc căldură: banane, ceapă, usturoi, mango, praz, fistic, alune, portocale, măsline, piersici, ardei, caju, morcovi, migdale, prune, spanac (fiert), carne roșie, pui, roșii, porumb, fasole, ouă, vinete, 
pește, orez brun, ridichii, linte, hrișcă, ardei iuți, smântână, brânză, napi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel