Când să nu mănânci usturoi: Poate da sângerări, aveți mare grijă

Usturoi - Foto: Freepik @jcomp
Un medic homeopat a vorbit despre usturoi, condimentul pe care-l consumăm foarte des, și despre proprietățile sale. Când nu este bine să mâncăm usturoi.

Usturoiul este renumit pentru beneficiile sale pentru sănătate. Este un puternic antioxidant și antiinflamator, ajutând la combaterea infecțiilor și la întărirea sistemului imunitar.

"Prima dată s-a vorbit despre usturoi pe un papirus egiptean acum 1500 de ani. Între timp s-au făcut studii nenumărate.

Are acțiune hipocolesterolemiantă, hipocoagulantă. Aici trebuie să fim foarte atenți!

Dacă facem o extracție dentară sau avem o intervenție chirurgicală nu trebuie să mâncăm usturoi câteva zile înainte și după.

Cel mai important la acțiunea usturoiului este cea antibiotică naturală. Acționează și pe Bacili gram-pozitivi, dar și pe Bacili gram-negativi, cum ar fi stafilococ auriu, streptococ.

Acționează pe virusuri cum ar fi virusul herpetic 1 și 2, rinovirusuri. Acționează pe fungi cum ar fi Candida și Aspergillus.

Are o grămadă de proprietăți și este foarte bine să folosim usturoi. De fapt, este condimentul nostru național.

Îl putem mânca zilnic, nu are contraindicații.

Singura contraindicație e că poate da sângerări, și atunci trebuie să avem mare grijă", a declarat Daniela Bușneag, medic homeopat și apifitoterapie, în emisiunea "Vorbește Lumea" de la Pro TV.

Consumul regulat de usturoi poate reduce tensiunea arterială și nivelul colesterolului, protejând inima.

De asemenea, usturoiul este eficient în anumite infecții.

Conține compuși sulfurici care sprijină detoxifierea organismului și pot preveni anumite tipuri de cancer.

În plus, îmbunătățește sănătatea pielii și a părului datorită conținutului său bogat în vitamine și minerale.

Beneficiile usturoiului sunt susținute de numeroase studii. Este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce riscul bolilor cardiovasculare, prin scăderea colesterolului LDL și a tensiunii arteriale.

Allicina, un compus activ din usturoi, are efecte antibacteriene, antifungice și antivirale, contribuind la prevenirea și tratarea infecțiilor.

Consumul de usturoi poate îmbunătăți funcția cognitivă și reduce riscul bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer și demența.

Mai mult, usturoiul are proprietăți puternice ce protejează celulele de stresul oxidativ și inflamații cronice, susținând sănătatea generală și longevitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel