Cancerul pulmonar, aproape ÎNVINS. Schenker: Un mare, mare pas înainte! Anii câștigați de oameni, niciun ban din lumea asta nu-i pot compensa

cancerul pulmonar Foto: Unsplash @National Cancer Institute
EXCLUSIV
Cancerul pulmonar. Dr. Michael Schenker a vorbit despre progresele importante din medicină, în ceea ce privește cancerul. 

Cancerul pulmonar. Tehnologia și tratamentele medicale au făcut progrese majore și importante în anumite tipuri de cancere, în special în cancerul pulmonar, iar dr. Michael Schenker a dezvăluit care sunt acestea și cum reușesc pacienții să se trateze.

"Vă dau exemple concrete. În primul rând, în ceea ce privește pacienții cu cancer bronho-pulmonar, pentru acești pacienți există astăzi un protocol standard de tratament pentru boala avansată, pentru stadiile avansate, care conține această imono-terapie, alături de chimioterapie și de terapiile moleculare. Acest protocol standard este în utilizare de aproximativ trei ani de zile, de prin 2018 - 2019.

Noi am avut ocazia să folosim acest protocol și altele asemănătoare la pacienți cu cancer bronho-pulmonar încă de prin 2014 și până când au intrat aceste protocoale în standardele de tratament. Adică pe o durată de încă patru, cinci ani în plus.

Din acea perioadă, din peste 500 - 600 pacienți tratați în acele trialuri clinice internaționale sunt un lot de 123, 124 de pacienți, în noiembrie anul trecut, când am făcut o reanaliză a lotului respectiv de pacienți. 123 de pacienți care au fost la diagnostic cu cancer bronho-pulmonar avansat, stadiul patru, cu metastaze la distanță, cu boală avansată deci și care au astăzi între 5 și 8 ani de zile de la diagnostic și de la inițierea tratamentului.

Miturile despre OUĂ, SPULBERATE. Câte avem voie să mâncăm. Medic francez, despre beneficiile alimentului

Primul pacient pe care-l dau foarte frecvent ca exemplu altor pacienți și le prezint cum poate să se întâmple astăzi cu aceste terapii este un domn în vârstă de 70 de ani. În urmă cu 8 ani de zile începea un tratament, a fost primul pacient cu cancer bronho-pulmonar avansat pe care eu l-am tratat cu combinații de imono și chimioterapie și care are o viață extraordinar de bună, au dispărut 90% din elementele tumorale care erau inițial. Nu știu dacă boala va reveni la acest pacient, nu știu dacă dânsul este vindecat sau oricare dintre cei 120 și ceva de pacienți sunt vindecați, însă faptul că deja am obținut între 4 și 8 ani de zile de supraviețuire cu o calitate de viață foarte bună deja este un mare plus față de ceea ce exista până la momentul acestor terapii.

"Nu sunt niște terapii ieftine, însă anii pe care-i câștigă acești oameni, niciun ban din lumea asta nu poate să-i compenseze"

 

Nu sunt niște terapii ieftine, însă anii pe care-i câștigă acești oameni, niciun ban din lumea asta nu poate să-i compenseze. Cred că pentru cancerul pulmonar este un mare, mare pas înainte. Este foarte adevărat că nu înseamnă decât aproximativ 20 - 25% din totalul pacienților cu acest diagnostic. Pentru restul, din păcate, rezultatele sunt tot cele vechi, cele cunoscute până la momentul apariției standardizării acestui tip de tratament, acestei imunoterapii.

Din păcate, pentru acești pacienți încă nu avem o soluție de tratament prin care se poate asigura un răspuns de lungă durată.

În afară de pacienții de care vă spuneam, mai avem și am avut în tratament pacienți cu alte diagnostice. Loturile nu mai sunt atât de mari precum cei cu cancer pulmonar, însă sunt 4, 5 pacienți cu cancer gastric metastatic, 6, 7 pacienți cu cancere avansate ORL (...) câțiva cu cancer hepatic avansat, care sunt în curs de tratament.

Sunt pacienți care au anumite diagnostice și fie au fost incluși și au participat la un trial clinic și au beneficiat de această imunoterapie chiar mai rapid decât a fost disponibilă prin plan național, fie au beneficiat de tratament prin programul național de oncologie atunci când a devenit disponibil.

A fost un tratament potrivit pentru pacienți și datorită acestor terapii acei pacienți sunt foarte bine și sperăm să fie cât mai mult timp bine. Cât timp va fi să fie nu știm", a declarat dr. Michael Schenker, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, în emisiunea "Academia de Sănătate". 

"Nisip la rinichi" NU există! Ce este ESWL și cum tratăm calculii renali

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel