Cancerul ovarian: 5 simptome pe care să nu le ignori

Cancer ovarian        Photo by Anna Shvets from Pexels
Iată șapte simptome ale cancerului ovarian pe care nicio femeie nu ar trebui să le ignore.

Cancerul este una dintre cele mai mortale boli la nivel global. În ciuda faptului că tehnologia este atât de avansată, această boală nu poate fi întotdeauna vindecată. Cancerul nu este doar epuizant fizic, ci ne afectează și emoțional și mental. Când vine vorba de femei, unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer care afectează femeile după cancerul de sân este cel ovarian. Și, din păcate, simptomele cancerului ovarian nu sunt specifice. Prin urmare, acest lucru duce la o întârziere a detectării, care nu numai că crește riscul, dar duce și la răspândirea cancerului în celelalte părți ale corpului.

Așadar, cel mai bun mod de a proteja femeile de acest lucru este de a le face conștiente de diferitele semne care pot provoca această boală îngrozitoare.

Iată câteva simptome ale cancerului ovarian:

Dureri de spate inferior

Durerea de spate este un simptom foarte frecvent al cancerului ovarian. Dar dacă durerea se transmite foarte mult în zona pelviană, atunci ar trebui să vizitezi imediat medicul.

Urinări frecvente

Nevoia constantă de a face pipi vă poate face să presupuneți că aveți infecție a tractului urinar, dar poate fi și mai gravă decât credeți. Dacă această urgență de a face pipi continuă pentru o perioadă, atunci mergeți direct la medicul dumneavoastră fără a mai aștepta.

Oboseala

Da, oboseala poate fi cauzată de lipsa unui somn bun sau a lipsei unei diete sănptoase. Dar să te simți obosit și fără energie aproape zilnic, nu este un semn bun și ar trebui să consulți medicul în acest caz.

Greață și vărsături

Greața și vărsăturile frecvente indică faptul că este ceva în neregulă cu corpul tău. Și sunt adesea corelate cu cancerul ovarian și nu trebuie luate cu ușurință.

Creștere sau scădere bruscă în greutate

Dacă slăbești fără a ține dietă sau te îngrași fără să schimbi nimic în alimentație, atunci acesta nu este un semn bun. Ar trebui să fii mai precaută, deoarece creșterea sau pierderea bruscă în greutate este, de asemenea, unul dintre semnele cancerului ovarian.

Umflare sau balonare abdominală

Dacă hainele tale sunt strânse în mod special în jurul părții inferioare a corpului, în special de la șold și talie, și te simți, de asemenea, umflat și plin de gaze frecvent, atunci nu ignora semnul; dacă simțiți că ceva este ciudat, mergeți imediat la medic.

Pierderea poftei de mâncare

Cancerul ovarian afectează metabolismul și duce la o pierdere a interesului pentru consumul de alimente. Dacă nu te simți bine cu mâncarea sau nici măcar nu ai chef să te răsfeți cu desertul tău preferat, atunci ar trebui să începi să fii atentă la alte semne însoțitoare ale cancerului ovarian.

Aceste semne de avertizare timpurie pot să nu apară invariabil împreună și pot să nu fie neapărat simptome ale cancerului ovarian. Cu toate acestea, conștientizarea este cea mai bună armă pentru combaterea cancerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel