La granița dintre știință și miracol,...
Aproximativ 400 de cazuri noi de cancere pediatrice sunt diagnosticate şi tratate anual în România. Cifra arată o incidenţă anuală de 10 cazuri la suta de mii de copii, potrivit un studiu prezentat de Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică.
Conform acestui studiu, în perioada 2010 - 2017 s-au înregistrat 3.708 cazuri de cancer la copii, cea mai mare frecvenţă fiind la grupa de vârstă 0 - 4 ani, iar cele mai puţine cazuri - la adolescenţi (15 - 19 ani).
Cele mai frecvente tumori ce afectează copiii sunt leucemiile (31%), urmate fiind de limfoame (16%), tumorile sistemului nervos central (14%) şi de tumori osoase şi ţesuturi moi (7%), arată studiul.
Rata medie de supravieţuire la copiii din România diagnosticaţi cu cancer este de 69,1%, cu 10% mai mică decât media Europei de Vest, dar în concordanţă cu media regiunii Europei de Est - 70% (Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Lituania, Estonia, Letonia).
Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică a prezentat, alături de Asociaţia Dăruieşte Aripi, rezultatele studiului cu privire la supravieţuirea copiilor cu cancer din România, scrie agerpres.ro.
Rezultatele reprezintă analiza datelor adunate la nivel naţional privind cazurile de cancer la copii şi tineri diagnosticaţi în perioada 2010 - 2013, demers posibil ca urmare a înfiinţării Registrului Naţional al Cancerelor la Copil în România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La granița dintre știință și miracol,...
Regatul Unit dă undă verde pentru un...
Noua descoperire care ar putea pune capăt rușinii tăcute a...
Ziua Naţională a Transplantului. Un...
"Cancerul nu doar slăbește trupul, ci îți fură voința de a trăi"....
Durere, balonare, infertilitate - și...
Meditația îți poate salva viața? Un...
Un studiu, ce va fi publicat până în...