Cancerul la colon. Ce să eviți și ce să consumi pentru a scădea riscul de a te îmbolnăvi

Alimente
Unele alimente, în special carnea roșie și prelucrată, sau băuturile cu zahăr, s-a dovedit că au un efect inflamatoriu asupra organismului. Specialiștii au asociat acest lucru cu riscul crescut de a dezvolta cancer la colon. 

 Anumite alimente pot declanșa inflamații în organism, care pot crește riscul de cancer de colon, indică un studiu publicat de către JAMA Oncology.

Cercetătorii au urmat dietele de peste 121.000 de persoane (dintre care 46.800 erau bărbați) timp de 26 de ani, citează Harhard Health Publishing.

Participanții au înregistrat ceea ce au mâncat, iar dietele lor au fost marcate în funcție de cantitatea de alimente consumate care sunt legate de inflamație, cum ar fi carnea roșie și prelucrată, băuturile zaharoase și cerealele rafinate.

Legumele cu frunze verzi, risc scăzut de cancer la colon

Persoanele ale căror diete au fost cele mai bogate în alimente care produc inflamații au avut un risc cu 44% mai mare de a dezvolta cancer de colon, în comparație cu cei care au avut diete cu alimente care inflamație scăzută, care adesea includeau cantități mari de legume cu frunze verzi și cereale integrale.

Chiar și după ajustarea altor factori care cauzează cancer, cum ar fi un indice de masă corporală mare și o activitate fizică mai redusă, riscul de a dezvolta cancer de colon a fost încă semnificativ crescut printre cei care au avut o dietă cu astfel de alimente.

Articolul original, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel