Cancelarul german Karl Nehammer, pozitiv cu COVID. Nu are simptome de boală

Infecții COVID-19       Foto: Pixabay
Cancelarul german Karl Nehammer s-a îmbolnăvit de COVID. Acesta s-a izolat și va lucra de acasă.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a fost testat pozitiv la infecţia cu coronavirus, a comunicat vineri biroul cancelariei federale. Şeful guvernului se află în autoizolare şi nu prezintă simptome de boală. ”Nu este niciun motiv de îngrijorare, mă simt bine', a declarat Nehammer, potrivit aceluiaşi comunicat.

Infectarea pare să fi avut loc miercuri seară în urma contactului cu un membru al echipei de securitate care a fost testat pozitiv joi, afirmă cancelaria de la Viena. Nehammer este vaccinat cu trei doze. El va lucra de acasă şi nu va participa la nicio întâlnire publică în următoarele câteva zile.

Soţia lui Nehammer şi cei trei copii ai lor au primit rezultate negative la testele COVID-19, a mai indicat biroul cancelarului. Anunţul a venit la o zi după ce Nehammer, un conservator în vârstă de 49 de ani, a anunţat noi măsuri destinate să limiteze propagarea coronavirusului şi a insistat pe planurile de introducere a obligativităţii vaccinării începând din februarie.

Austria a reuşit să reducă numărul de infectări printr-un nou lockdown în noiembrie şi decembrie, dar apariţia variantei Omicron alimentează un nou val de contaminări, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel