Cancerul gastric și refluxul gastro-esofagian. Dr. Bogdan Marțian, despre greșelile pe care le facem seara. Pericol pentru sănătate!

EXCLUSIV
Dr. Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit, vineri, 16 aprilie, la Interviurile DC News și DC Medical, despre cancerul gastric și refluxul gastro-esofagian. 

"Dacă începem cu simptomatologia, aici trebuie să spunem că, ceea ce pe vremuri credeam că este expresia unui ulcer gastric, arsurile în capul pieptului, de fapt nu reprezintă simptomatologia unui cancer gastric, ci mai degrabă a unui reflux gastro-esofagian. Acum 40 de ani, refluxul gastro-esofagian era o boală destul de rară, acum este o boală foarte frecventă și care se tratează. În situații deosebite, se poate și opera. 

Sanador

Printre principalele cauze se numără sedentarismul, stilul de a mânca, mâncatul seara înainte de culcare, băutul lichidelor seara, înainte de culcare, obezitatea fac ca să se modifice puțin anatomia juncțiunii dintre esofag și stomac. Și atunci mecanismele naturale prin care refluxul gastro-esofagian este împiedicat nu mai funcționează. Și apare conținutul refluxului gastric în esofag.", a declarat medicul Bogdan Marțian la Interviurile DC News și DC Medical. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel