Cancerul de creier, detectat dintr-o simplă probă de urină? Cercetătorii spun că va fi posibil

Cat de des ar trebui facute analize
În viitor, medicii ar putea diagnostica o tumoră la creier dintr-un simplu test de urină. Inteligența artificială va fi utilizată pentru a detecta semnele care arată prezența unei tumori.

Diagnosticarea cancerului cerebral necesită, de obicei, analize cu aparaturi sofisticate și, în multe cazuri, acesta este diagnostocat abia când este periculoasă intervenția chirurgicală.

O echipă a Universității Nagoya a dezvoltat un nou dispozitiv acoperit cu nanofire de oxid de zinc care poate prelua microARN-urile care sunt eliberate de celulele canceroase și se deplasează prin fluxul sanguin.

Dacă testul funcționează la fel de bine cum spun cercetătorii în studiul publicat în revista Applied Materials & Interfaces, acest lucru ar putea fi un progres uriaș în detectarea timpurie și tratarea cancerelor cerebrale și, prin detectarea tumorilor mai devreme, ar putea fi mai multe șanse de a salva viață pacientului.

În calitate de coautor al studiului, Dr. Atsushi Natsume, profesor de neurochirurgie la Universitatea Nagoya, a remarcat într-un comunicat de presă: „Urina poate fi colectată cu ușurință fără a pune o povară asupra corpului uman. În viitor, printr-o combinație de inteligență artificială și telemedicină, oamenii vor putea detecta prezența cancerului. Medicii vor putea afla starea pacienților cu cancer doar cu o cantitate mică din urina lor zilnică, a spus Natsume în comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel