Generația Z și tinerii Millennials...
O echipă de cercetători conduși de dr. Cristina Bosetti, șeful Unității de Epidemiologie a Cancerului la Departamentul de Oncologie Mario Negri, Milano, Italia, au descoperit că utilizarea regulată a aspirinei, este asociată cu o reducere semnificativă a riscului de a dezvolta toate aceste tipuri de cancer, în afară de cancerul de cap și gât.
Administrarea o dată sau de două ori pe săptămână, aspirina a fost legată de un risc redus cu 27% de cancer de intestin, 33% risc redus de cancer esofagian, 36% risc redus de cancer la stomac, cu 38% risc redus de cancer hepato-biliar și 22% risc redus de cancer pancreatic. Zeci de studii revizuite au dus la aceste concluzii. În schimb, 10 studii asupra cancerului de cap și gât nu au arătat o reducere semnificativă a riscului.
"Constatările pentru cancerul pancreatic și alte tipuri de tract digestiv pot avea implicații pentru prevenirea acestor boli extrem de letale. Pentru cancerul pancreatic, am constatat că riscul bolii a scăzut cu 25% după cinci ani în rândul persoanelor care au luat aspirină în mod regulat în comparație cu cei care nu", arată cercetătorii, potrivit unui material al Societății Europene pentru Oncologie Medicală.
Aceștia au analizat efectul dozei de aspirina si durata asupra cancerului de intestin. Ei au privit doza mică (100 mg), regulată (325 mg) și doza mare (500 mg), combinată cu câte ori pe zi, săptămână sau lună a fost luată. Coordonatoarea echipei a declarat: "Am constatat că riscul de cancer a fost redus cu o doză crescută; o doză de aspirină între 75 și 100 mg pe zi a fost asociată cu o reducere cu 10% a riscului de a dezvolta cancer în comparație cu persoanele care nu iau aspirină; o doză de 325 mg pe zi a fost asociată cu o reducere de 35% și o doză de 500 mg pe zi a fost asociată cu o reducere a riscului de 50%. Cu toate acestea, estimarea dozei mari de aspirină s-a bazat pe doar câteva studii și ar trebui interpretată cu prudență".
Studiul AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Acesta este detaliul la care să fii...