Cancer: dotări de 400.000 de euro la Spitalul Județean Reșița

Sală de operație
La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa s-au cumpărat dotări de ultimă generaţie, în valoare de 400.000 de euro, printr-un proiect româno-sârb.

Cancer, Reșița, dotări. Dotări de ultimă generație vor ajunge la Spitalul Județean Reșița prin proiectul "Iniţiativa comună România-Serbia împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră: diagnostic şi tratament îmbunătăţit al tumorilor maligne".

La Reșița, aparatura pentru tratarea cancerului va fi distribuită în secţiile de Urologie, ATI, ORL, Radiologie, Chirurgie generală, Pneumologie, Oncologie, Dermatologie şi Anatomie patologică din unitatea spitalicească reşiţeană. Prin acelaşi proiect, au fost achiziţionate şi două ambulanţe pentru transport intern şi vor mai veni alte două.

Cancer, Reșița, dotări: reacția managerului de spital

"Din cele zece loturi de echipamente medicale, deja sunt aduse patru. Este vorba de un sistem IT de arhivare a imaginilor, care va uşura foarte mult activitatea cadrelor medicale. De asemenea, s-a dat comandă pentru aducerea monitoarelor de funcţii vitale, în total 40 de monitoare de funcţii vitale, din care 20 vor ajunge la ATI, secţie care are cel mai mult nevoie de ele, s-a mai dat comandă pentru aparatul Roentgen şi urmează, în funcţie de banii pe care îi vom avea la îndemână, să mai achiziţionăm un colonoscop, rezectoscop, un laparoscop urologic 3D, unele sisteme folosite în timpul intervenţiilor laparoscopice pentru oprirea sângerărilor, un ecograf urologic şi alte echipamente. Până la această oră s-a achiziţionat aparatură de ultima generaţie, din Uniunea Europeană, în valoare de 400 de mii euro, din totalul de 2,5 milioane euro", a declarat miercuri, 31 iulie, într-o conferinţă, coordonatorul administrativ al proiectului din partea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Silviu Tinca, potrivit Agerpres.

Proiectul, care se derulează pe 42 de luni, promovează colaborarea în domeniul oncologic între instituțiile medicale dintre cele două state. Potrivit sursei citate, valoarea totală a proiectului este de aproape 11,7 milioane euro şi este derulat, în România, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita şi Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratarea Cancerului din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu" din Timişoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel