Cancer. Care sunt alimentele care te pun în pericol
30 sep, 11:12
Dr. Mara Jidveian Popescu, medic specialist Oncologie, a vorbit despre alimentele care duc la cancer şi despre cum ar trebui să arate dieta pentru a rămâne sănătoşi cât mai mult timp.
Dietă            FOTO: pexels.com

''Este important de ştiut că nu alimentele ne dau cancer, adică nu este o persoană fără niciun fel de predispoziţie genetică şi care consumă un anumit aliment şi face tumoră. Sunt anumite alimente care într-adevăr predispun la apariţia unor tumori.

Cea mai cunoscută este carnea roşie în cancerele colorectale şi de aceea lumea are tendinţa să refuze să mai consume carne.
Aici ne referim la un consum crescut de populaţia României nu este astfel de consumatoare. La carne roşie intră în special carnea de vită, vânatul, carnea grasă de porc, precum şi mezelurile, adică toate acele cărnuri care sunt foarte procesate industrial" , a spus Mara Jidveian Popescu, medic specialist Oncologie la Antena3. 

Și fructele pot deveni un pericol

 "Uneori şi un consum exagerat de anumite fructe şi legume pot duce la cancerul de sân. Ar trebui să se reducă consumul de fructe şi legume roşii, respectiv ardeii roşii şi portocalii, morovocul, fructele de pădure. Până în 100-150 de grame pe zi este mai mult decât de suficient, dar trebuie să luăm în considerare că un morcov are cam 100 de grame.
Nu recomand nimănui să îşi facă fresh-urile acelea cu multe fructe şi legume şi să consume zilnic
Alimentaţia trebuie să fie pur şi simplu variată. Studiile au arătat că ar fi important să avem măcar şapte alimente diferite şi să le schimbăm de la o zi la alta. Şapte în fiecare zi'',a mai spus medicul. 


Ştiri Recomandate

Sistemul de penalizare pentru medicii de familie, cum va fi modificat. Ultima informație de la Guvern
PARACETAMOLUM + CODEINUM - prospect
PARACETAMOLUM + DICLOFENACUM - prospect
Gătitul pe foc de lemne, periculos. Recomandările experților


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri