Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Fructele și legumele sunt bogate în substanțe nutritive care luptă împotriva cancerului - și cu cât aveți mai multă culoare în farfurie, cu atât aveți mai multe substanțe nutritive. Aceste alimente pot ajuta la scăderea riscului de cancer prin faptul că vă ajută să atingeți și să mențineți o greutate corporală sănătoasă. Kilogramele în plus cresc riscul de apariție a mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerele de colon, esofag și rinichi. Sfatul medicilor nutriționiști de la WebMD.com este să mâncați o varietate de legume, în special legume de culori verde închis, roșu și portocaliu.
Acidul folic poate ajuta la protejarea împotriva cancerului de colon, rect și sân. Cerealele fortificate pentru micul dejun și produsele din grâu integral sunt surse bune de acid folic. De asemenea, sunt sucul de portocale, pepeni și căpșuni. Prin urmare, specialiștii vă recomandă să nu săriți peste micul dejun. Femeile care sunt însărcinate sau văr să rămână gravide ar trebui să ia un supliment pentru a se asigura că au suficient acid folic pentru a preveni anumite defecte congenitale.
Surse bune de folați sunt sparanghelul și ouăle. Puteți să-i găsiți, de asemenea, în fasole, semințe de floarea-soarelui și legume cu frunze verzi cum ar fi spanac sau salată. Cel mai bun mod de a obține folați este de a mânca destule fructe, legume și produse îmbogățite cu cereale.
Fie că este licopenul - pigmentul care dă culoare roșiilor sau altceva, nu este clar încă, unele studii susțin că un consum de roșii duce la un risc redus de mai multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul de prostată. Studiile sugerează, de asemenea, că produsele din tomate prelucrate, cum ar fi sucul, sosul sau pasta, măresc potențialul de combatere a cancerului.
Ceaiul, în special verde, poate fi un luptător puternic împotriva cancerului. În studiile de laborator, ceaiul verde a încetinit sau a împiedicat dezvoltarea cancerului în celulele de colon, ficat, sân și de prostată. De asemenea, a avut un efect similar în țesutul pulmonar și în piele. În unele studii pe termen lung, ceaiul a fost asociat cu un risc mai mic de cancer de vezică, stomac și pancreas. Dar este nevoie de mai multe cercetări în acest sens.
Strugurii și sucul de struguri, în special strugurii mov și roșii, conțin resveratrol. Resveratrolul are proprietăți puternice antioxidante și antiinflamatoare. În studiile de laborator, aceștia au prevenit tipul de leziuni care pot declanșa procesul cancerului în celule. Nu există însă suficiente dovezi pentru a spune că strugurii sau consumul de suc de struguri sau de vin pot preveni sau trata cancerul.
Cancerul gurii, gâtului, laringelui, esofagului, ficatului și sânului sunt legate de consumul de alcool. Alcoolul poate ridica, de asemenea, riscul de cancer al colonului și al rectului. Societatea Americană pentru Cancer recomandă limitarea alcoolului la nu mai mult de două băuturi pe zi pentru bărbați și una pentru femei. Femeile cu risc crescut de cancer mamar ar putea să vorbească cu un medic despre cantitatea de alcool, dacă consumă, în condiții de siguranță pe baza factorilor lor de risc.
Apa nu numai că stinge setea, dar vă poate proteja împotriva cancerului vezicii urinare. De asemenea, consumul mai multor fluide determină urinarea mai frecventă. Acest lucru reduce timpul cât acești agenții patogeni rămân în contact cu mucoasa vezicii urinare.
Fasolea poate ajuta în lupta împotriva cancerului. Aceasta conține mai multe substanțe fitochimice puternice care poate proteja celulele organismului împotriva daunelor care pot duce la cancer. În laborator, fasolea a încetinit creșterea tumorii și a împiedicat tumorile să elibereze substanțe care afectează celulele din apropiere. Legumele crucifere care includ broccoli, conopidă, varză, varză de Bruxelles, kale au componente care pot ajuta organismul să se apere de cancer de colon, sân, plămân și de col uterin.
Legumele cu frunze verzi, cum ar fi salata, cicoarea, spanacul au multe fibre, folați și carotenoide. Aceste substanțe nutritive pot ajuta la protejarea împotriva cancerului de la nivelul gurii, laringelui, pancreasului, plămânului, pielii și stomacului. Curcumina este ingredientul principal al turmericului indian, fiind un potențial luptător împotriva cancerului. Studiile de laborator arată că poate suprima transformarea, proliferarea și invazia celulelor canceroase pentru o gamă largă de cancere.
Căpșunile și zmeura conțin un produs fitochimic numit acid elagic. Acest antioxidant puternic poate combate cancerul în mai multe moduri, inclusiv dezactivarea anumitor tipuri de cancer â și încetinirea creșterii celulelor canceroase. Antioxidanții puternici din afine pot avea o mare valoare în susținerea sănătății, ei pot lupta împotriva cancerului prin eliminarea radicalilor liberi înainte ca aceștia să-și poată afecta celulele. Dar este nevoie de mai multă cercetare.
Atât Societatea Americană pentru Cancer, cât și Institutul American pentru Cercetare a Cancerului subliniază că obținerea nutrienților care combat cancerul este mult mai mare din consumul de alimente cum ar fi fructele cu coaja lemnoasă, fructele și legumele cu frunze verzi decât din suplimente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...