Cancer: ACESTE alimente te pot proteja de riscul de a dezvolta cancer

Germenii unor plante au efect benefic pentru sănătate     Foto: pinkvilla.com
Iată câteva alimente care reduc considerabil riscul unor boli grave precum cancerul.

Se zice că „ești ceea ce mănânci”. Adevărul este că ceea ce pui în gură are un impact major asupra corpului și sănătății tale. Acum, ținând cont de asta, trebuie să ne uităm cu toții la ceea ce mâncăm. Dar ceea ce mâncăm poate preveni ceva precum cancerul? Raspunsul este nu. Nu există un astfel de aliment sau dietă care să prevină 100% cancerul, dar unele alimente pot reduce riscul de a dezvolta cancer. Consumul de alimente sănătoase vă ajută să vă mențineți mintea și corpul sănătos. Un plan de dietă bun poate reduce riscurile oricărei boli cronice, cum ar fi tensiunea arterială și bolile de inimă, precum și cancerul. O dietă bună vă poate îmbunătăți șansele la o viață lungă și îmbunătățește calitatea vieții. Doar pentru că nu ai o boală, nu înseamnă că îți vei asumi toate riscurile posibile și că vei rămâne nesăbuit în viață.

Iată câteva alimente pe care ar trebui să le consumi pentru a preveni riscul de cancer.

Morcov

Adăugarea unor morcovi în dietă poate să ajute la scăderea riscului de a face cancer. Morcovul are proprietăți anticancerigene. Mai ales dacă ești sau ai fost fumător, morcovul poate fi tocmai ceea ce te poate salva de cancer.

Brocoli

Are sulforafan despre care se știe că are proprietăți anticancerigene. Adăugarea de broccoli în dietă poate fi o modalitate excelentă de a preveni cancerul.

Usturoi

Conține sulf care întărește sistemul imunitar și ajută la combaterea unor boli mai grave, cum ar fi cancerul. Un cățel de usturoi din când în când îți poate salva viața în cele din urmă.

kiwi

Acest fruct este bogat în vitamine și minerale, precum și în antioxidanți. Vitamina C, care este prezentă și în Kiwi, este cunoscută pentru să ajută la prevenirea riscului de cancer.

Măr

Un măr pe zi îl ține pe medic... sau, în acest caz, cancerul departe! Merele produc substanțe chimice care întăresc imunitatea și previn formarea celulelor canceroase.

Germeni (plante încolțite)

Germenii sunt bogați în sulforafan, care ajuta la prevenirea creșterii celulelor canceroase. Un castron de salată de germeni vă poate ajuta să trăiți o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Curcumă

Se știe deja că acest condiment are multe proprietăți medicinale. Acest condiment are și proprietăți anticancerigene. Conține curcumină, care este o substanță chimică care ajută la încetinirea sau mai degrabă la reducerea creșterii celulelor canceroase.

Ulei de măsline

Schimbați uleiul obișnuit cu ulei de măsline, nu pentru a vă menține în formă, ci pentru a preveni cancerul. Uleiul de măsline are proprietăți anticancerigene și reduce riscul de a dezvolta cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel