Campania de vaccinare COVID-19, MODIFICARE URIAȘĂ! Voiculescu: lista celor care se pot programa, REDUSĂ DRASTIC în februarie!

Vaccinarea. Foto: Pixabay
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că în luna februarie, pe măsură ce vin vaccinurile și vor fi mai multe locuri libere, se vor mai putea programa doar ANUMITE categorii de persoane. 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că în luna februarie se vor putea programa la vaccinare doar anumite categorii de persoane. 

„O ultimă măsură pe care vreau să o anunț astăzi este cea legată de însăși aglomerarea spitalelor din România, avem nevoie de fiecare spațiu disponibil și avem nevoie să ne asigurăm că mai puțini oameni trebuie să fie internați. Am verificat din nou statisticile cât se poate de recente și vedem că 85% din decese sunt înregistrate la persoane peste 60 de ani. Vedem de asemenea că 95,1% din decese sunt înregistrate la persoane care aveau deja boli cronice. Acesta este motivul pentru care am propus premierului și avem acceptul dânsului ca în perioada următoare, pentru toate locurile are se deschid în platforma de programare pentru vaccinare eligibili să fie doar vârstnicii, cei cu boli cronice, cei cu un handicap, respectiv cei care îi îngrijesc sau locuiesc cu aceștia. Repet: Pe perioada lunii februarie, toate locurile care vor fi oferite în platforma de programare vor merge către aceștia, nu către alte persoane”, a subliniat ministrul Vlad Voiculescu. 

Asta înseamnă că pe măsură ce vin noi tranșe de vaccinuri și se pun în platforma de programare noi locuri libere, acestea vor putea fi ocupate doar de persoane din categoriile. 

„Nu va fi nicio schimbare pentru cei programați deja, vorbim de programări noi. Repet, tot ce înseamnă programări noi pe luna februarie va merge către cei vârstnici, către cei bolnavi și către cei cu un grad de handicap, respectiv cu imunitatea scăzută”, a explicat ministrul Voiculescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel