Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Cafeaua verde devine din ce în ce mai comună în comunitatea de sănătate și wellness. Boabele de cafea verde sunt pur și simplu boabele obișnuite de cafea care nu au fost prăjite și rămân complet crude.
Extractul lor este popular ca supliment alimentar, dar cafeaua verde poate fi, de asemenea, achiziționată sub formă de boabe întregi și utilizată pentru a prepara o băutură caldă, asemănătoare cu cafeaua prăjită.
Trebuie să ții cont că o ceașcă din această băutură verde deschis nu va avea gustul cafelei prăjite cu care ești obișnuit, deoarece are un gust mult mai ușor. Se spune că are un gust mai asemănător cu cel al ceaiului herbal decât cu cel al cafelei.
În plus, profilul său chimic este destul de diferit față de cel al cafelei prăjite, deși originea lor este similară.
Cafeaua verde se mândrește cu o ofertă bogată de acizi clorogenici - compuși cu efecte antioxidante și antiinflamatoare puternice care pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate.
Produsele de cafea prăjită conțin, de asemenea, cantități mici de acid clorogenic, dar majoritatea se pierde în timpul procesului de prăjire.
În 2012, extractul de cafea verde a fost promovat ca un supliment miraculos pentru pierderea în greutate de către celebrul medic american și prezentator de emisiuni TV Dr. Oz.
Mulți experți în sănătate au refuzat ulterior ideea că acesta are un impact semnificativ asupra greutății. Cu toate acestea, extractul de cafea verde rămâne unul dintre cele mai populare suplimente pentru pierderea în greutate de pe piață.
Mai multe studii mici au tratat șoareci cu extract și au constatat că acesta a redus semnificativ greutatea totală a corpului și acumularea de grăsime, potrivit Healthline.
Marea majoritate a cercetărilor la om asupra cafelei verzi au fost neconcludente. Deși unii participanți au pierdut în greutate, studiile au avut un eșantion mic și o durată scurtă.
Vezi și: De ce oamenii dorm mai puțin pe măsură ce îmbătrânesc. Care este legătura cu Alzheimer
Cafeaua verde poate avea beneficii pentru sănătate în afara pierderii în greutate. De fapt, acizii clorogenici ai săi pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice, precum diabetul și bolile de inimă.
Într-un studiu de 8 săptămâni, 50 de persoane cu sindrom metabolic - o serie de factori de risc, inclusiv tensiune arterială și zahăr sanguin crescut, care cresc riscul de diabet și boli de inimă - au luat 400 mg de extract de boabe de cafea verde decanilizat de două ori pe zi.
Cei care au luat extractul au experimentat îmbunătățiri semnificative ale zahărului sanguin la post, tensiunii arteriale și circumferinței taliei, în comparație cu un grup de control.
Cafeaua verde este în mare parte sigură, dar poate avea mai multe riscuri potențiale. La fel ca și cafeaua prăjită, boabele de cafea verde conțin în mod natural cafeină.
Cu toate că consumul moderat de cafeină este probabil sigur pentru majoritatea persoanelor sănătoase, prea multă cafeină poate duce la simptome negative, cum ar fi anxietate, tulburări de somn și creșterea tensiunii arteriale.
O ceașcă (8 uncii) de cafea neagră sau verde oferă aproximativ 100 mg de cafeină, în funcție de varietate și metodă de preparare. Deoarece o mică cantitate de cafeină se poate pierde în timpul procesului de prăjire, cafeaua verde poate conține puțin mai multă cafeină decât cea neagră - dar diferența este probabil neglijabilă.
Un studiu pe animale de 2 luni a constatat că șoarecii care au primit doze zilnice de extract de cafea verde au experimentat o scădere semnificativă a calciului în țesutul osos. Aceste rezultate sugerează că administrarea pe termen lung a suplimentelor de cafea verde poate afecta sănătatea oaselor.
Cu toate acestea, sunt necesare cercetări la om.
Deși puteți consuma cafea verde în orice moment al zilei, este mai bine să o consumați imediat după mese. Acest lucru se datorează faptului că nivelurile de zahăr din sânge cresc după ce ați consumat proteine și carbohidrați.
Consumul de cafea verde vă poate ajuta prin prevenirea creșterii bruște a nivelului de zahăr din sânge și menținerea acestuia la un nivel stabil. Puteți adăuga puțină miere sau scorțișoară pentru a îmbunătăți gustul, potrivit Times of India.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...