Cafeaua cu efecte anticancerigene. Cu ce poate fi înlocuită. Fecioru: Este dușmanul cel mai mare

cafeaua. FOTO DC Medical
Planta cu multiple beneficii pentru sănătate, de la flori până la rădăcini. Lidia Fecioru spune că ”n u are nicio diferență de cafeaua normală”.

Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac naturist, care pe lângă un înlocuitor al cafelei are și efecte anticancerigene. Mai mult, planta este ușor accesibilă, fiind o bucurie pentru ochi și suflet atunci când îi vedem galbenul solar în verdele crud al ierbii. Este vorba de păpădie, planta care de-a lungul existenței sale este galbenă ca soarele, albă ca lună și sclipește ca stelele, iar ale cărei rădăcinii nu trebuie neglijate.

”Este perioada foarte bună, după ce a trecut floarea de păpădie, rămân rădăcina și frunzele. Este bine să strângem rădăcina, care este cât degetul de groasă, o tăiem la mărimea de 2,5 - 3 cm, o spălăm bine, o curățăm puțin și o punem la tavă și o coacem la cuptor.

O putem coace sau o putem lăsa să se usuce, apoi o măcinăm, Coaptă, devine maronie la culoare, o dăm prin râșnița și facem cafea din rădăcină de păpădie.

Cafeaua din rădăcină de păpădie este dușmanul cel mai mare al celulelor canceroase. Putem pune puțin lapte de capră, ori de vacă.

Am încercat-o, am vrut să văd cum este la gust. Nu are nicio diferență de cafeaua normală”, a spus Lidia Fecioru, la Leacul zilei din emisiunea Adevăruri Ascunse de la Antena 3.

Semințele uscate stau în somnolență

Mai mult, bioenergoterapeutul a precizat că atunci când consumăm tot felul de sâmburi aceștia trebuie consumați într-un anumit fel, inclusiv cei de caisă, care au efect anticancerigen, dar consumați cu moderație.

”Sunt semințe care trebuie consumate uscate, dar sunt și sâmburi care trebuie puși la înmuiat. De ce? Toate semințele, de dovleac, migdale, și nuca, este bine să le punem la apă. Ele stau uscate pentru că stau în somnolență. În momentul în care le punem în apă, începe viața în ele, încep să încolțească, și începând viața în ele sunt foarte bune pentru corp. Puneți semințele de floarea soarelui crude, la înmuiat, și o să vedeți, chiar dacă nu au coajă, că dă puiuț. Și așa, încolțite cum sunt, puneți-le în salată. Întotdeauna să fie, ușor, aduse către viață”, a mai spus Lidia Fecioru.

Ceaiul care scade febra, te scapă de răceală și întărește oasele. Lidia Fecioru: Se bea dimineaţa, pe stomacul gol

Păpădia, planta împotriva hepatitei, cancerului și arterosclerozei: O linguriţă de SIROP într-o cană de apă ZILNIC, MINUNI

A început sezonul pădădiilor şi sunt prezente absolut peste tot.

Pe lângă culoarea pe care o oferă tuturor locurilor în care cresc, păpădiile au efecte terapeutice foarte puternice.

Încă din cele mai vechi timpuri, pe meleagurile româneşti, mierea sau siropul de păpădie au fost folosite drept tratament naturist, tradiție care se păstrează char şi în ziua de azi.

Sirop de păpădie, rețeta românească

Doamna Floarea și nepoata ei, Alexandra, fac sirop de păpădie, iar reţeta nu este complicată. Singura condiție este că rețeta trebuie respectată cu stricteţe.

În plus, secretul este ca păpădia să fie culeasă înainte de prânz. În Mureș, siropul de păpădie este un medicament natural considerat o comoară.

"Sunt mai aromate şi mai concentrate. După-masă, păpădia deja începe să se închidă. Facem un sirop mai concentrat. Trebuie 110 flori de păpădie. Se toarnă un litru de apă, după care se pun la fiert. Îl punem în sticluţe mai mici şi îl lăsăm să se răcească. După care se poate lua dimineaţa câte o linguriţă, ori se dizolvă într-o cană de apă", spune doamna Floarea, pentru Observator News.

"Amestecăm păpădiile şi lăsăm până fierbe. Are un miros foarte plăcut şi deja culoarea s-a făcut galbenă", a completat Alexandra.

Păpădia, planta care ne scapă de diabet şi de bolile digestive

Nu doar floarea păpădiei are proprietăţi terapeutice.

Frunzele se pot folosi la salată, iar rădăcina este bună pentru ceai.

"Conţine vitamina A, B, C, D, toate proprietăţile bune şi în special pentru copii.

Hepatită, pentru stomac.

La ficat, la stomac, la inimă, la toate e bună", spun oamenii. Citește mai departe AICI.

Cel mai bun ceai pentru o imunitate puternică. Este gustos și ieftin

Ceaiul are o mulțime de beneficii pentru sănătate, fiind a doua cea mai consumată băutură după apă, cu o gamă largă din care se poate alege, după preferințe sau nevoi.

Cald sau rece, ceaiul este băutura potrivită pentru petrecerea timpului cu prietenii sau a momentelor de liniște, ajută când suntem bolnavi, dar în același timp detoxifică organismul.

Ceaiul verde, ce provine din frunzele plantei Camellia sinensis, se poate lăuda cu faptul că este unul dintre cele mai populare ceaiuri, dar și cu cele mai multe beneficii, printre care stimularea sistemului imunitar, dar și creșterea rezistenței organismului la boli.

Această descoperire a fost prezentată la Simpozionul 2022 despre ceai, notează EatThis, unde Dayong Wu, directorul asociat al Laboratorului de imunologie nutrițională a USDA, a explicat faptul că acesta ”trebuie să fie o componentă cheie a unui model alimentar sănătos, deoarece poate contribui la stimularea sistemului imunitar și la creșterea rezistenței organismului la boli, printre alte câteva beneficii pentru sănătate.”

1. -imagine fara descriere- (ceai-verde_18232900.jpeg)

Ceaiul verde, boosterul de antioxidanți

În prezentarea sa, Wu a subliniat beneficiile pentru sănătate ale consumului de ceai verde, care sunt atribuite în principal catechinelor din ceaiul verde (GTC) - un antioxidant. În special, epigallocatechina-3-galat (EGCG) este cea mai abundentă și biologic activă catechină.

Datorită acestui fapt, ceaiul verde ajută organismul dumneavoastră să se ferească de infecții. Astfel, în cazul în care vă îmbolnăviți, ceaiul vă va ajuta organismul să răspundă mai eficient la boală. Acesta face acest lucru prin eliminarea infecției. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Rostopasca - beneficii, efecte secundare și avertismente speciale. Lista BOLILOR pe care le poate trata

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel