Cercetătorii au realizat o...
Bronhodilatatoarele cu prescripție medicală, cum ar fi albuterolul, pot fi prescrise pentru a îmbunătăți funcționarea plămânilor la persoanele cu bronșită acută, potrivit Academiei Americane de Medici de Familie. Cofeina acționează, de asemenea, ca bronhodilatator, potrivit lui Nancy Lowry, profesoară de chimie la Hampshire College. Cofeina este uneori folosită pentru a trata constricția bronșică care apare la persoanele cu astm. În mod similar, tuburile bronșice pot fi umflate și inflamate în timpul unui episod acut de bronșită. Deoarece atât cafeaua, cât și unele prescripții și bronhodilatatoare fără rețetă sunt stimulente, aveți grijă atunci când le combinați. Efectele adverse ale unei combinații de stimulanți pot include anxietatea, insomnia și atacurile de panică, notează Livestrong.
Cafeaua și bronșita acută
Deși cofeina din cafea poate avea efecte bronhodilatante, bronhodilatatoarele prescrise, în special inhalatoarele, ajung imediat la plămâni. În schimb, cofeina din cafea trebuie să călătorească prin sistemul digestiv înainte de a intra în fluxul sanguin. În plus, FamilyDoctor explică că este important ca bolnavii de bronșită acută să rămână hidratați pentru a ajuta la menținerea unei tuse productive. Recomandă apă potabilă și sucuri și nu băuturi cofeinizate precum cafeaua, care pot avea un efect diuretic.
Interacțiuni potențiale între cafea și medicamente pentru bronșită acută
Antibioticele și bronhodilatatoarele sunt, în general, prescrise pentru a trata bronșita acută, relatează „New England Journal of Medicine". Consumul de cafea în timp ce se folosește și un bronhodilatator poate, de asemenea, să scadă eficacitatea medicamentelor, explică un articol din „Farmacocinetica clinică". Combinația de efecte stimulante din bronhodilatatoare și cofeină poate duce la simptome, inclusiv convulsii și confuzie. Consumul excesiv de stimulanți poate provoca, de asemenea, probleme cardiace, cum ar fi o bătăi neregulate ale inimii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cercetătorii au realizat o...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Alimentația echilibrată, bogată în...