Cafea: ce se întâmplă dacă o bei înainte de culcare

O ceașcă de cafea este binevenită dimineața, ba, chiar, unele persoane nici nu se trezesc bine și sunt cu cana de cafea în mână. Alte, însă, pot să bea cafea și înainte de culcare. Iată ce se întâmplă în corp dacă faci asta.

Mulți oameni se bazează pe ceașca de cafea de dimineață pentru a-i ajuta să se trezească și să treacă peste zi. Cu toate acestea, dacă o bei prea târziu în timpul zilei îți poate perturba ciclul de somn și îți poate împiedica calitatea generală a somnului. 

Acest lucru se datorează faptului că principalul ingredient activ din cafea este cafeina - un stimulent al sistemului nervos central care ajută să vă mențineți treaz prin legarea la receptorii de adenozină din creier.

"Adenozina este ca o moleculă care induce somnul și pe care creierul tău o produce în timp ce ești treaz", a declarat pentru Self Dr. Ajay Sampat, neurolog, specialist în medicina somnului și profesor clinic asistent la UC Davis Health. "Cu cât ești mai mult timp treaz, cu atât mai multă adenozină ai în sistem". Cu toate acestea, atunci când cofeina se leagă de acești receptori, reduce efectele adenozinei de inducere a somnului și vă oferă un impuls de energie, făcându-vă să rămâneți alert și treaz. 


În timp ce efectele cofeinei sunt cele mai puternice în prima oră de la consum, poate dura destul de mult timp până când aceasta părăsește complet organismul. Având în vedere acest lucru, este cu adevărat riscant să bei cafea înainte de culcare? Dar după-amiaza?

Citește continuarea pe Spectacola și află la ce oră ar trebui să te oprești din consumul de cafea

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel