Cadre medicale din Galați, amendate pentru că nu au purtat măști de protecție în spital
21 iul 2020 / 20:34
Nouă cadre medicale medicale de la Spitalul Județean din Galați și alte două de la Spitalul de Copii din Galați își vor da tot salariul pe amenzi, după ce au fost sancționate pentru că nu purtau măști de protecție în unitate. 
Maștile de protecție

11 cadre medicale din Galați, care au fost amendate pentru că nu purtau măști, au fost descoperite în timpul unui control al inspectorilor Direcției de Sănătate Publică Galați. Printre persoanele amendate este și un medic de la Spitalul Județean. Amenzile sunt de câte 5.000 de lei de persoană. 

Reprezentanții Spitalului Județean susțin că unitatea medicală are echipamente de protecție și anunță că toate cadrele medicale amendate ar putea fi sancționate suplimentar și de conducerea unității medicale pentru că nu au purtat mască de protecție, notează Antena3. 

„Spitalul dispune de destule echipamente de protecție, cadrele medicale sancționate erau dotate cu echipamente de protecție, dar nu îl purtau corespunzător. Cu siguranță (vor fi sancționați - n.r.). Spitalul va face o anchetă, dar amenda probabil îi va sensibiliza”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Galați, Ionuț Băneșanu, conform sursei citate. 

DSP Galați a efectuat mai multe controale în weekend, iar pentru neregulile descoperite – adică lipsa din dotarea unității a substanțelor dezinfectante pentru dezinfecția veselei; nerespectarea măsurilor speciale instituite în situații epidemiologice deosebite și nerespectarea măsurilor individuale de protecție - a aplicat sancțiuni în valoare de 54.000 de lei.


Ştiri Recomandate

Lipsa somnului și stresul, simptome asemănătoare unei comoții
ACIDUM FOLICUM - prospect
Primul caz de gripă din acest sezon: unde a fost înregistrat
DESOGESTRELUM - prospect
Raed Arafat: sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează
DCMedical, aprobat în GOOGLE NEWS!
Joe Biden a prezentat noua strategie anti-COVID-19


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri