BUSPIRONUM - prospect

Foto: Pixabay
BUSPIRONUM - prospect. Acţiune: Anxiolitic non-benzodiazepinic; agonist parţial al receptorilor serotoninergici 5-HT1A.

BUSPIRONUM - prospect

Denumirea comercială: SPITOMIN

Prezentare: coprimate

Indicații: Tratamentul tulburărilor de anxietate şi a perioadelor scurte cu simptome de anxietate însoţite sau nu de depresie.

Contraindicații: La pacienţii hipersensibili faţă de acest medicament, la pacienţii cu convulsii în antecedente, la pacienţii epileptici, la cei trataţi cu iMAo.

Atenție!: Pacienţii trebuie avertizaţi să nu conducă autovehicule sau să nu utilizeze aparatură complexă. A se evita utilizarea concomitentă cu alcool. Posibile reacţii de sevraj la pacienţii dependenţi de medicamentele anxiolitice/hipnotice/sedative. Atenţie în cazul asocierii cu: alte medicamente active asupra SNC, digoxină. Precauţie în cazul utilizării la femei însărcinate sau în perioada de alăptare.

Reacții adverse: Cefalee, ameţeli, stare de nervozitate, stări de greaţă şi somnolenţă; Reacții adverse datorate discontinuităţii tratamentului: ameţeli, insomnie, nervozitate, somnolenţă, stări de greaţă, cefalee şi oboseală. Tendinţă de abuz sau dependenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel