Burnout. Muncești prea mult? Cum îți poate afecta sănătatea
08 sep, 14:21
Burnout este termentul folosit pentru a descrie starea de epuizare la locul de muncă. 

Burnout-ul este stresul cronic legat de muncă sau șomaj, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). În timp ce OMS nu consideră epuizarea ca fiind o afecțiune medicală, nu există nicio îndoială că aceasta poate reprezenta un risc major pentru alte afecțiuni grave de sănătate.

De exemplu, un studiu publicat Journal of Organizational Behavior în septembrie 2012  arată cum un grup de lucrători forestieri finlandezi au fost spitalizați pentru tulburări mentale și cardiovasculare, în urma epuizării fizice și psihice. 


Terapia prin natură

O vacanță de lux poate să nu fie la îndemâna oricui, dar asta nu înseamnă că nu există o cale de relaxare. Vă puteți liniști psihicul cu activități care nu necesită resurse financiare, cum ar fi timpul petrecut în natură. dacă pădurea sau muntele este departe de dvs, cu siguranță găsiți un parc în apropiere. 


Adulții care au petrecut cel puțin 120 de minute în natură în fiecare săptămână, au raportat în mod constant o stare de sănătate fizică și psihică mai bună decât cei care nu au avut o astfel de expunere, potrivit unui studiu din iunie 2019.


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri