Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Burgeri de vită: alternativa din plante, în curând în restaurantele fast-food
09 oct, 15:35
Agenţia naţională responsabilă de cercetarea ştiinţifică în Australia a încheiat un parteneriat cu o franciză de restaurante fast-food pentru dezvoltarea unei alternative pe bază de plante la burgeri din carne de vită.
Burgerii de plante vor avea gust și textură ca și cei de vită

Organizaţia pentru Cercetare Ştiinţifică în colaborare cu o franciză a unui lanţ american de restaurante de tip fast-food au produs împreună și vor comercializa un burger preparat din plante, în cadrul unui joint venture numit v2food.

Scopul este să creeze un burger care să imite gustul şi textura cărnii de vită, oferind în plus beneficiile fibrelor alimentare şi a nutrienţilor din plante, fiind de asemenea mai prietenos cu mediul.

Potrivit unui studiu al George Institute for Global Health, vânzările burgerilor fără carne în Australia au crescut cu 289% între anii 2010 şi 2019.

CSIRO estimează că industria proteinelor pe bază de plante din Australia va depăşi valoarea de 6 miliarde de dolari australieni (4 miliarde de dolari americani) până în anul 2030.

Proprietarul lanțului de restaurante, Jack Cowin, a declarat că această industrie nu ar trebui văzută ca o ameninţare la adresa industriei cărnii de vită. „Vindem 30.000 de tone de carne şi sperăm să putem continua să comercializăm aceeaşi cantitate de carne de vită ca întotdeauna”, a declarat el recent, potrivit Australian Broadcasting Corporation (ABC), citat de agerpres.ro.

„Vom atrage un public diferit, care nu cumpără în prezent produse din motive de sustenabilitate”, a adăugat el.

Nick Hazell, director executiv al v2food, a declarat că acest joint venture a apărut din necesitate, datorită creşterii consumului de carne la nivel mondial. „Populaţia este în creştere şi se îndreaptă către 10 miliarde, iar consumul de carne este de asemenea în creştere pe cap de locuitor. La un calcul matematic, este practic imposibil să hrănim planeta”, a spus el.


Ştiri Recomandate

Creier activ: cum să-ți menții creierul tânăr și la vârste înaintate
Fibroza chistică: boala genetică poate da simptome și purtătorilor, care nu fac boala
Acneea și depresia, conexiune stranie care durează doar câțiva ani
5 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe despre cancerul ovarian
Produse din plante care interacționează cu medicamentele. Ce să eviți
Rujeolă în copilărie, risc crescut pentru o boală pulmonară cumplită la vârstă adultă
Comentarii