Buget suplimentat cu aproape 29 milioane de lei la CAS Suceava. Unde vor ajunge banii

Bani, medicamente
Bugetul pentru 2019 al Casei de Asigurări din Suceava a fost suplimentat cu 28,8 milioane de lei.

Buget CAS. Bugetul alocat pentru anul 2019 pentru servicii medicale şi medicamente în judeţul Suceava a fost suplimentat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în urma rectificării bugetare, cu suma de 28,8 milioane lei, valoarea totală a creditelor de angajament pentru acest an depăşind 555 de milioane lei, a informat, luni, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava, Claudiu Cobuz.

Directorul CAS Suceava a spus că sume suplimentare au fost alocate pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, servicii medicale în ambulatoriul de specialitate şi servicii medicale spitaliceşti. Bugetul alocat serviciilor medicale spitaliceşti pentru anul 2019 a ajuns la valoarea de 200,6 milioane lei, la care se adaugă sumele alocate spitalelor pentru plata creşterilor salariale ale personalului încadrat în unităţi sanitare publice, sume ce au fost suplimentate cu 16,3 milioane lei, ajungând la 191,47 milioane lei, potrivti Agerpres.

Totodată, a fost suplimentat cu 19 milioane de lei bugetul necesar pentru plata certificatelor de concedii medicale depuse de angajatori, suma totală alocată în acest an ajungând la 43,24 milioane de lei. Potrivit lui Cobuz, suplimentarea bugetului CAS Suceava, aprobată de CNAS, permite derularea în bune condiţii a contractelor încheiate cu furnizorii pentru serviciile medicale acordate asiguraţilor din judeţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel