București: Chirurgi de top, la Congresul East Meets West 2018
  04 Octombrie

Chirurgul român Victor Costache a realizat intervenții în premieră în Tunisia
Chirurgul român Victor Costache a realizat intervenții în premieră în Tunisia
  • Chirurgul român Victor Costache a realizat intervenții în premieră în Tunisia
După o operație de Record Mondial, conf. Dr. Victor Costache aduce în România cei mai mari specialiști în inimă la Congresul East Meets West 2018, care va avea loc pe 4-6 octombrie, la București! Subiectul principal îl vor constitui metodele moderne de tratare a patologiilor cardiovasculare!

Pe 11 Septembrie 2018, Academy of World Records a atestat recordul mondial al Conf. Dr. Victor Costache e la Sibiu pentru prima operație complexă de disecție de aorta tratată endovascular.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 59 de ani din București cu o disecție complexă aortică de tip B, a fost tratat cu succes prin combinarea a două tehnici inovatoare care nu au fost folosite niciodată împreună pentru în această patologie gravă.

Două tehnici inovatoare, combinate cu succes

Echipa specialiștilor Heart Team din cadrul Spitalului European Polisano Sibiu – formată din dr. Victor Costache, dr. Nicolae Florescu, dr. Mihai Chiloflischi și dr. Emma Ciobanu, împreună cu dr. Sherif AH Sultan și dr. Niamh Hynes (ambii din Irlanda) au folosit pentru prima dată în lume, două tehnologii endovasculare diferite în același timp - modulator de flux multistrat și stent grefat -, stabilind astfel noul record mondial pentru prima disecție complexă aortică tratată endovascular, conform World Records Academy.

După multiple premiere naționale, acum și mondiale, Conf. Dr. Victor Costache, care este cadru universitar la Universitatea Lucian Blaga Sibiu, dorește ca și colegii săi să învețe de la cei mai buni din lume.

Invitați din SUA și Europa

Așa că, cei mai renumiți chirurgi cardiovasculari din SUA și Europa au răspuns afirmativ invitației medicului român de a participa la cel mai prestigios eveniment medical al anului: Congresul East Meets West 2018 care va fi un schimb de bune practici pentru atingerea excelenței în tratarea bolilor cardiovasculare.

La congresul va avea loc la Bucurști, pe 4-6 Octombrie, vor participa, alături de Societatea Română de Chirurgie Endovasculara și Terapie Valvulară Transcateter, Societatea Română de Intervenție Chirurgicală Minim Invazivă Cardiovasculară și Societatea Specialiștilor EndoVasculari din Statele Unite ale Americii, cei mai renumiți chirurgi și nume din lumea medicală mondială.

Scopul principal al Congresului este acela de a oferi șansa participanților români de a stă față în față cu lideri de opinie de rang mondial din domeniu care vor împărtăși din cunoștințele și opiniile lor, din secretele profesionale. Vor fi făcute cunoscute tehnici și tehnologii de ultimă generație pe plan global ce vor ajută în tratarea pacienților.

Lectori de prestigiu

Pe lângă conf.dr. Victor Costache, printre somitățile care vor susține cursuri și prelegeri se numără și prof. dr. Rodney White, vicepreședinte al ISEVS și fost președinte al Societății Americane de Chirurgie Cardiovasculară, Prof. dr. Horațiu Suciu, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureș și profesor la Universitatea de Medicină Tg. Mureș și dr. T. Sloane Guy, cel care a deținut titlul de Chirurgul Anului în New York în 2016, „Doctor de top" timp de 3 ani în anii 2012-2015 în Philadelphia și „Medic de top" în US News&World Report în 2012, 2013 și 2014.

Programul educațional de trei zile va include sesiuni plenare, workshopuri, intervenții live, prezentate în mod special pentru chirurgii vasculari și cardiovasculari, cardiologii intervenționali, radiologii intervenționali, dar și altor specialități co-interesate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel