Brusturele, buruiana care alungă reumatismul, spondiloza, infecțiile urinare. Cum prepari ceaiul de brusture

brusturele - FOTO: Freepik
Brusturele este cea mai răspândită plantă fiind considerată o buruiană de multă lume. Planta se găsește la tot pasul și se agață de haine, însă are efecte recunoscute asupra organismului.

Brusturele are efecte asupra reumatismului. Planta se găsește din primavară şi până toamna pe toate şanturile, pe maluri de râuri sau prin păduri, considerată unul dintre cele mai eficiente leacuri în detoxifierea organismului. În scop medicinal, de la brusture se foloseşte rãdãcina, care serveşte la  prepararea de extracte şi pulberi iar frunzele cu gust amar se folosesc în infuzii.

Vindecă spondiloza

Studiile realizate arată că brusturele are proprietăți curative, rădăcina sa fiind una din cele mai sigure plantee pentru sănătate. Brusturele poate trata spondiloza cervicală.

Frunza de brusture se pune în spirt medicinal timp de un sfert de oră. Apoi, se pune pe ceafă o pânza subţire, peste care se aplică frunza bine scursă. Peste ea se adaugă o altă pânză şi se fixează bine pe ceafă şi se ţine până dimineaţa. Tratamentul nu trebuie să depăşească 4-6 zile la rând.

Tratamentul este recomandat și pentru a trata bolile reumatismale. Planta are un puternic efect antiinflamator, de aceea, brusturele este util în alungarea unei game variate de dureri precum reumatism, luxaţii, entorse, înţepături de insecte, artrită, gută.

Vezi și: Cardiologia intervențională și rolul în diagnosticarea bolilor inimii. Un medic de 10 s-a întors din Germania pentru a-și practica meseria ACASĂ

Reglează glicemia

Datorită conţinutului de substanţe active care reglează nivelul glicemiei din sânge, ceaiul din rădăcină de brusture este un adjuvant recomandat în lupta contra diabetului. Se consumă 3 căni de ceai din rădăcina de brusture, câte 15 zile pe lună.

Infecţiile urinare şi renale

Brusturele conţine poliacentilene, substanţe cu rol antibiotic în organism, care tratează cu succes afecţiuni precum cistita, nefrita, infecţiile urinare.

Pentru combaterea infecţiilor, se recomandă atât consumul intern – câte 1 l de ceai pe zi, cât şi uzul extern – băi de şezut zilnice.

Vezi și: Apă cu miere, leacul pentru eliminarea "deșeurilor" din intestin și pentru imunitate. Lidia Fecioru: Se bea pe stomacul gol

Elimină mătreața

Brusturele este folosit în tratamentul contra alopeciei, deoarece preparatele pe baza de brusture încetinesc sau chiar opresc căderea părului. În plus, combate şi mătreaţa. După clătirea părului se face o infuzie combinată de brusture în care se pun şi 30 picături de ulei de lavandă. Se toarnă incet, fricţionând uşor pielea, cu ajutorul degetelor. 

Vezi și: Ceaiul de mușețel, nerecomandat alergicilor. De ce nu trebuie să-l consumi. Cu ce medicamente să nu-l iei NICIODATĂ

Tratează acneea

Brusturele este una dintre plantele cu cel mai puternic efect antimicrobian, datorită conţinutului de arctiozidă, o substanţă al cărei efect în organism este comparabil cu al penicilinei. Astfel, ajută la tratarea celor mai frecvente infecţii ale pielii, cum ar fi acneea, furunculoza sau cuperoza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel