Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Bronhopneumopatia obstructivă cronică: testul simplu care ar prezice spitalizarea
07 iul, 20:06
Cercetătorii consideră că două teste simple ar prezice dacă un bolnav de bronhopneumopatie obstructivă cronică are nevoie de tratament, implicit de spitalizare.
Boli pulmonare

Un test simplu ar prezice riscul unei persoane care are nevoie de tratament în spital pentru bronhopneumopatie obstructivă cronică. Acest test măsoară cât de repede se ridică cineva și se așează de pe un scaun, 5 ori la rând. Momentan, pentru această afecțiune este utilizat un test care include măsoară cât de departe poate merge, fără întreruperi, cineva în 6 minute - este utilizat pentru a evalua riscul de exacerbări ale BPOC.

Studiul a inclus informații colectate de la 714 persoane cu bronhopneumopatie obstructivă cronică și trei teste diferite: unul de viteză, unul de echilibru și test ”stai jos-ridică-te”. Cercetarea a monitorizat dacă oamenii au petrecut timp în spital și cât timp au fost internați. Potrivit unui comunicat al Fundației Europene a Plămânului, rezultatele au descoperit că testul ”stai jos și ridică-te” ar prezice eficient riscul ca persoanele să fie spitalizate cu o apariție a simptomelor bolii numite bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Bilanț: peste 1.300 de noi cazuri de infecții cu COVID-19
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri