Britanicii, stil de viață mai nesănătos față de alte țări dezvoltate

comportament riscant pentru sănătate
Britanicii duc un stil de viaţă mai nesănătos şi beneficiază de mai puţini medici şi asistente pe cap de locuitor, față de locuitorii altor ţări dezvoltate.

Britanicii duc un stil de viaţă mai nesănătos şi beneficiază de mai puţini medici şi asistente pe cap de locuitor decât populaţiile altor ţări dezvoltate, se arată într-un raport OCDE.

Potrivit raportului, britanicii beau mai mult alcool şi sunt în medie mai predispuşi la obezitate decât locuitorii altor ţări membre OCDE.

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) este un for interguvernamental din care fac parte 36 de state, între care Australia, Belgia, SUA, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Israel, Japonia, Spania şi Mexic.

Marea Britanie alocă aproape 10% din PIB pentru sănătate, cu aproape un punct procentual mai mult decât media OCDE, şi vrea să ajungă la 11,4% până în 2030.

Cu toate acestea, suma este mai mică decât cea alocată de alte ţări. Statele Unite alocă cel mai mult - 16,9% din PIB, urmată de Elveţia, cu 12,2% din PIB.

Raportul arată că "numeroşi britanici duc un stil de viaţă nesănătos", subliniind că, deşi rata fumătorilor este puţin sub media OCDE, consumul de alcool este ridicat - adulţii consumă 9,7 litri pe cap de locuitor, cu aproape un litru mai mult decât media OCDE de 8,9 litri, citează agerpres/ro.

Totodată, 64% dintre adulţii din Marea Britanie sunt supraponderali sau obezi, comparativ cu media OCDE de 56%.

"Folosirea abuzivă a opioidelor" este, de asemenea, un motiv de îngrijorare, afirmă autorii raportului, înregistrându-se o creştere alarmantă a deceselor provocate de consumul de opioide - 41 de decese la un milion de persoane în 2016 de la 28 de decese în 2011.

În Marea Britanie există, de asemenea, mai puţini medici şi asistente decât în multe ţări OCDE - 2,8 medici şi 7,8 asistente la 1.000 de persoane, comparativ cu mediile OCDE de 3,5 şi, respectiv, 8,8, se arată în raportul organizaţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel