Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența

Briosa - Foto: Freepik @user11479153
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.

Dacă Jocurile Olimpice 2024 ar fi avut o competiție culinară, atunci brioșa cu ciocolată din sala de mese ar fi câștigat fără îndoială medalia de aur.

Acest desert a devenit faimos după ce înotătorul norvegian Henrik Christiansen a postat pe TikTok videoclipuri în care înfuleca și savura brioșele cu o poftă de nedescris.

Vezi și: 

Marți 13 - ce ascunde această zi încărcată de ghinion. Ce să nu faci azi

Dieta care îți poate aduce o bătrânețe fără boli. Harvard dezvăluie: ce trebuie să mănânci acum pentru o viață lungă

Cauza care provoacă diabet. Ce rol joacă factorii genetici. Dr. Doru Negru: Poți să faci un pui de diabet

Stresul, impact asupra colesterolului. Dr. Sorin Băilă: Are logică

Foto: Freepik @Racool_studio

 

Într-un videoclip, el a dezvăuit că a adunat un întreg sertar plinde brioșe, glumind că are o "problemă".

"Băieți, cred că am o problemă", a scrie el alături de videoclipul de pe TikTok în care arăta sertarul plin de brioșe.

Într-un alt videoclip, Henrik Christiansen, autointitulat "omul olimpic al brioșelor", apare plimbându-se prin sală cu câte două brioșe în fiecare mână.

Deși mulți sportivi s-au plâns că mâncarea din satul olimpic din Paris nua fost bine primită de sportivi, brioșele cu ciocolată par să fi salvat reputația sălii de mese.

Jucătorul american de volei Erik Shoji a lăudat brioșa, numind-o "cel mai bun lucru pe care l-am mâncat în sala de mese", descriind-o ca fiind moale, umedă și lipicioasă. Mai mult, a adăugat că i-a dat nota maximă, 10 din 10.

"Cel mai bun lucru pe care l-am mâncat în sala de mese. Este moale și umedă și lipicioasă. Aș putea mânca toată chestia asta, dar probabil că nu ar trebui", a spus el între două mușcături.

Popularitatea brioșei a dus la o adevărată frenezei printre sportivi. Înotătoarea Quah Jing Wen chiar a glumit c ăevită să încerce brioșele de teamă să nu fie considerată un rival al lui Henrik Christiansen.

Acasă, bucătarii amatori au încercat că recreeze faimoasa brioșă. Danielle Sepsy, un brutar profesionist, a dezvoltat o rețetă similară și a postat-o pe TikTok, atrăgând rapid sute de mii de vizualizări.

Nu rata: Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon

Ea a dezvăluit secretul brioșei: adăugarea budincii de ciocolată, care conferă desertului o textură densă. Ea a spus că brioșele sunt simple și durează mai puțin de o oră pentru a fi create.

"Amestecul de budincă adaugă umezeală și conferă brioșelor o textură mai densă", a spus ea.

Un alt creator de conținut, Thessa Sombilon, a observat un interes rescut pentru un videoclip mai vechi despre brioșele cu ciocolată și a decis să actualizeze rețeta.

Ea a subliniat importanța unui aluat ușor amestecat pentru a obține brioșe fragede și umede și a recomandat utilizarea ciocolatei de înaltă calitate pentru o aromă superioară.

Mai exact, Thessa Sombilon recomandă să nu amestecați prea mult aluatul pentru a vă asigura că brioșele sunt fragede și umede.

"Folosiți ciocolată de înaltă calitate. Asta face o mare diferență în aromă", a adăugat ea.

Brioșa cu ciocolată de la Jocurile Olimpice a devenit un adevărat fenomen, atât în rândul sportivilor, cât și în bucătăriile casnice.

Rețeta de brioșe de la Jocurile Olimpice - Thessa

Ingrediente

150g făină universală

50g pudră de cacao neîndulcită

1 linguriță praf de copt

1/2 lingurițe bicarbonat de sodiu

1/2 linguriță sare

200g zahăr brun

2 ouă mari, la temperatura camerei

120ml ulei vegetal

240ml lapte bătut sau 1 cană lapte + 1 linguriță oțet

1 linguriță extract de vanilie bucăți de ciocolată neagră pentru topping

100g ciocolată neagră topită

Pentru ganache de ciocolată:

- ceașcă de smântână grasă

- 1 ceașcă de chipsuri sau bucăți de ciocolată neagră

Mod de preparare:

Într-un bol mare, combinați făina, zahărul brun, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Bateți împreună laptele bătut, uleiul de ouă și vanilia până la omogenizare.

Se încorporează ușor ciocolata neagră topită până se combină complet.

Se dă aluatul la rece pentru cel puțin 20 de minute.

Preîncălziți cuptorul

Preîncălziți cuptorul la 200°C și tapetați o formă de brioșe cu forme de hârtie.

Răspândiți aluatul uniform între formele pentru brioșe, umplând fiecare cu aproximativ 3/4.

Aruncați câteva bucăți de ciocolată pe vârful aluatului.

Coaceți timp de 8 minute la foc mare și reduceți focul la 150 C și coaceți timp de 10 minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul unei brioșe iese cu câteva firimituri umede.

Lăsați brioșele să se răcească în formă timp de 5 minute, apoi transferați-le pe un suport de sârmă pentru a se răci complet.

Instrucțiuni pentru ganache-ul de ciocolată: Într-o cratiță mică, încălziți smântâna grea la foc mediu până când începe să fiarbă.

Nu o lăsați să fiarbă.

Se pune ciocolata neagră tocată mărunt într-un bol termorezistent.

 

 

@chefdaniellesepsy Everyone is talking about the Olympic Chocolate Muffin, especially @Henrik Christiansen who made it go viral on TikTok this week. Here’s my copycat recipe: a warm, decadent double chocolate muffin filled with a rich chocolate ganache! ???? ???? FULL RECIPE LINKED IN MY BIO! Olympic Village Double Chocolate Muffins Ingredients   Makes about 9 jumbo muffins (be sure to get a jumbo pan for the best results)   1 Stick (8 Tablespoons) of Unsalted Butter, softened ½ cup Canola or Vegetable Oil 1 Cup Sugar 1 Tablespoon Pure vanilla extract 3 Large Eggs 1 Packet (1.4 oz/39grams) instant chocolate pudding mix (Jello brand preferred) 1 ½ Cups Cake Flour (Not Self-Rising) ½ Cup Dark Cocoa Powder (Such as Dutch Processed) 1 Teaspoon Baking soda 1 ½ Teaspoon Baking powder 3/4 tsp Fine table salt 1 cup Sour Cream 1/3 Cup Buttermilk 1 ½ Cups Semi-Sweet Chocolate Chunks (I like enjoy life brand)   Ganache: 1 (14 oz) can of Sweetened condensed milk 1 1/4 cups Bittersweet chocolate chips (Ghiardelli is my favorite) ¼ teaspoon pure vanilla extract   #olympics #paris2024 #olympicsmuffin #chocolatemuffin #olympicvillage #olympicmuffin ♬ Djadja - Aya Nakamura

@ms.thessa I don’t know if this muffin recipe is close enough to the viral Olympic Chocolate Muffin? ???? @Henrik Christiansen Ingredients 150g all-purpose flour 50g unsweetened cocoa powder 1 tsp baking powder 1/2 tsp baking soda 1/2 tsp salt 200g brown sugar 2 large eggs, room temperature 120ml vegetable oil 240ml buttermilk or 1 cup milk + 1 tbsp vinegar 1 tsp vanilla extract dark chocolate chunks for the topping 100g melted dark chocolate For the chocolate ganache: 1/2 cup heavy cream 1 cup dark chocolate chips or chunks Instructions In a large bowl, combine the flour, brown sugar, cocoa powder, baking powder, baking soda and salt. Whisk together the buttermilk, eggs oil and vanilla until smooth. Gently fold the melted dark chocolate until fully combined. Chill the batter for at least 20 minutes. Preheat Oven: Preheat your oven to 200°C (400°F) and line a muffin tin with paper liners. Scoop the batter evenly among the muffin liners, filling each about 3/4 full. Drop some chocolate chunks on tip of the batter. Bake for 8 minutes on high and lower the heat to 150C and bake for 10 minutes or until a toothpick inserted into the center of a muffin comes out with a few moist crumbs. Allow the muffins to cool in the tin for 5 minutes, then transfer them to a wire rack to cool completely. Instructions for the Chocolate Ganache: In a small saucepan, heat the heavy cream over medium heat until it begins to simmer. Do not let it boil. Place the finely chopped dark chocolate in a heatproof bowl. Pour the hot cream over the chocolate and let it sit for 2-3 minutes to melt the chocolate. Gently stir the mixture until the chocolate is fully melted and the ganache is smooth. Let the ganache cool at room temperature until it thickens slightly, but is still pourable. Filing the Muffin with Ganache: Once the muffins are cooled, use a small paring knife or a chopstick and poke the center of each muffin. Pipe the ganache into the center of the muffins. Let the ganache set before serving. Enjoy ???? #olympicchocolatemuffin #olympic2022 #olympicvillage #chocolatemuffin #olympicmuffin #fyp ♬ Jaithep Raroengjai_Grandma Home - Gandul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel