Brânza care are mai mult Calciu decât un pahar cu lapte. Ajută la menținerea unui ritm cardiac normal și coagulează sângele

mozzarella - FOTO: Freepik@julijadm
O sursă surprinzătoare și delicioasă de calciu care poate să ofere chiar mai mult decât laptele. Această brânză conține 566 mg de calciu în doar o cană, comparativ cu cele 300 mg găsite într-o cană de lapte integral.

Oasele noastre găzduiesc 99% din totalul calciului din corpul uman. În timp ce este esențial pentru rezistența și sănătatea scheletului nostru, acest mineral susține, de asemenea, contracția musculară, ne ajută să menținem un ritm cardiac normal și contribuie la coagularea sângelui și funcționarea nervilor.

Pentru femeile adulte cu vârsta cuprinsă între 19 și 50 de ani, se recomandă consumul zilnic de 1.000 de miligrame (mg) de calciu. Această cantitate crește la 1.200 mg pentru femeile cu vârsta peste 50 de ani.

Bărbații cu vârsta cuprinsă între 19 și 70 de ani sunt, de asemenea, sfătuiți să consume zilnic 1.000 mg de calciu sau 1.200 de miligrame dacă au peste 70 de ani. Dacă nu obții calciul prin suplimente, cealaltă opțiune este să consumi alimente bogate în calciu.

Vezi și: Apa cu oțet pentru scăderea febrei, periculoasă. Cum să scazi febra. Radu Țincu: Este acid! Irită pielea, apar multe dermatite

Cât calciu conține laptele

Laptele este prima alegere atunci când ne gândim la calciu. Conform Departamentului de Agricultură al SUA (USDA), o cană de lapte integral conține 366 mg de potasiu, 246 mg de fosfor, puțin peste 29 mg de magneziu și 300 mg de calciu.

"Oamenii știu că laptele și calciul merg mâna în mână", a declarat Jessica Ziehm, directorul executiv al grupului de avocatura New York Animal Agriculture Coalition, potrivit Health Digest.

Cu toate acestea, există un tip de brânză populară care poate fi chiar mai eficientă în îndeplinirea necesarului nostru zilnic de calciu.

Vezi și: Obiectul vestimentar care provoacă dureri de spate și reflux gastroesofagian. Are și alte efecte negative

Brânza care conține mai mult calciu decât laptele

Derivată fie din lapte de vacă, fie din lapte de bivol, ceea ce face ca brânza mozzarella să fie atât de specială este elasticitatea sa, care provine dintr-un proces atent de încălzire și răcire care implică cantitatea potrivită de pH și calciu în cheag, conform unei revizuiri științifice din 2021 publicată în Food Technology & Biotechnology.

Așa cum știm deja, o cană de lapte integral conține 300 mg de calciu. În schimb, într-o cană de brânză mozzarella rasă, vei obține 566 mg de calciu, conform USDA.

Vei beneficia, de asemenea, de aproximativ 400 mg de fosfor, aproximativ 85 mg de potasiu, 22,4 mg de magneziu și aproximativ 25 de grame de proteină. Având în vedere acest lucru, 1 cană de brânză mozzarella făcută cu lapte integral conține, de asemenea, o cantitate considerabilă de sodiu, 544 mg.

În comparație, 1 cană de lapte integral conține 92,7 mg de sodiu. Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA recomandă limitarea consumului zilnic de sodiu la nu mai mult de 2.300 mg. Luând acest lucru în considerare, doar 1 cană de brânză mozzarella ne aduce aproape de un sfert din această limită. Prin urmare, este cel mai bine consumată cu moderație.

Vezi și: Testul care depistează boala Alzheimer înainte de apariția primelor simptome. Eficacitate ridicată și metodă non-invazivă

Mozzarella proaspătă - FOTO: Freepik@jcomp

Brânza mozzarella în comparație cu alte tipuri de lapte

Desigur, nu toți alegem să bem lapte integral. Unii oameni ar putea opta în schimb pentru lapte degresat, lapte cu 1% grăsime, lapte de migdale sau o serie de alte opțiuni. 

Într-o cană de lapte degresat fără grăsime, vei găsi 322 mg de calciu în comparație cu cei 566 mg pe care îi vei obține în 1 cană de brânză mozzarella rasă.

Evident, brânza mozzarella câștigă detașat. Alternativ, o cană de lapte cu 1% grăsime cu vitaminele A și D adăugate conține 310 mg de calciu.

Din nou, brânza mozzarella rămâne în frunte. Același lucru este valabil și când privim produsele din lapte de plante. Vei găsi 158 mg de calciu într-o porție de 100 de grame de lapte de migdale, în timp ce aceeași porție de brânză mozzarella conține 505 mg de calciu.

Similar, într-o porție de aceeași dimensiune de lapte de soia, o altă alternativă la produsele lactate, vei obține doar 123 mg de calciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel