Botox pentru dureri ale maxilarului și feței. Pericolul dozelor mari
15 sep, 10:33
Injecțiile cu botox pentru dureri ale maxilarului și feței nu modifică semnificativ osului maxilarului când sunt utilizate pe termen scurt și în doze mici.
Îngrijirea pielii nu trebuie să fie costisitoare

Cercetători de la Colegiul de Medicină Dentară din care Universității New York spun că au găsit dovezi ale pierderii osoase când s-au utilizat doze mai mari de botox pentru tratarea durerilor oaselor maxilarului și feței. Până în prezent, studiile care utilizează Botox ca să trateze tulburările musculare temporomandibulare și articulare la om au avut rezultate mixte. În studiile efectuate pe animale, injecțiile cu Botox în mușchii maxilarului au condus la pierderi osoase majore la nivelul maxilarului. Se crede că acest lucru se datorează faptului că mușchii nu sunt folosiți pentru a exercita forța necesară remodelării osoase, dar Botoxul poate avea și un efect direct asupra resorbției osoase, procesul de descompunere a țesutului osos.

În studiul celor de la Universitatea din New York, majoritatea participanților la studiu (79 de persoane) au primit doze relativ mici de Botox - mai mici decât în ​​majoritatea studiilor clinice pentru TMJD.

În timp ce mulți oameni își gestionează simptomele TMJD cu tratamente conservatoare - exerciții maxilare, aparate orale, modificări dietetice și medicamente pentru durere - , unele nu răspund la aceste tratamente. Botoxul (sau toxina botulinică), un medicament injectabil aprobat de FDA, cunoscut pentru capacitățile sale de reducere a ridurilor, este aprobat pentru tratarea anumitor tulburări musculare și ale durerii, inclusiv a migrenelor, potrivit news-medical.net.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

ACICLOVIRUM - prospect
BENZYLPENICILLINUM - prospect
Alina Laufer, soția unui politician cunoscut, însărcinată cu GEMENI după 8 ANI de încercări! VIDEO
DARUNAVIRUM + COBICISTATUM - prospect
CAPTOPRILUM - prospect
LATANOPROSTUM + TIMOLOLUL – prospect
IMIGLUCERASUM - prospect
HYDROXYETHYL-AMIDON - prospect
Deficiența de Vitamina D. Ce boli grave poate semnala
Femeia care a născut la 101 ani. E al 17-lea copil
Truc inedit de calmare a durerii, dovedit științific
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri