Botox pentru dureri ale maxilarului și feței. Pericolul dozelor mari
15 sep 2020, 10:33

Îngrijirea pielii nu trebuie să fie costisitoare
Injecțiile cu botox pentru dureri ale maxilarului și feței nu modifică semnificativ osului maxilarului când sunt utilizate pe termen scurt și în doze mici.

Cercetători de la Colegiul de Medicină Dentară din care Universității New York spun că au găsit dovezi ale pierderii osoase când s-au utilizat doze mai mari de botox pentru tratarea durerilor oaselor maxilarului și feței. Până în prezent, studiile care utilizează Botox ca să trateze tulburările musculare temporomandibulare și articulare la om au avut rezultate mixte. În studiile efectuate pe animale, injecțiile cu Botox în mușchii maxilarului au condus la pierderi osoase majore la nivelul maxilarului. Se crede că acest lucru se datorează faptului că mușchii nu sunt folosiți pentru a exercita forța necesară remodelării osoase, dar Botoxul poate avea și un efect direct asupra resorbției osoase, procesul de descompunere a țesutului osos.

În studiul celor de la Universitatea din New York, majoritatea participanților la studiu (79 de persoane) au primit doze relativ mici de Botox - mai mici decât în ​​majoritatea studiilor clinice pentru TMJD.

În timp ce mulți oameni își gestionează simptomele TMJD cu tratamente conservatoare - exerciții maxilare, aparate orale, modificări dietetice și medicamente pentru durere - , unele nu răspund la aceste tratamente. Botoxul (sau toxina botulinică), un medicament injectabil aprobat de FDA, cunoscut pentru capacitățile sale de reducere a ridurilor, este aprobat pentru tratarea anumitor tulburări musculare și ale durerii, inclusiv a migrenelor, potrivit news-medical.net.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Alexandru Arșinel a MURIT

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?