Bolnavii cronici: de ce ar trebui să se vaccineze împotriva COVID-19

Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Controversele pe tema vaccinării anti-COVID-19 a unor categorii de persoane continuă, dar în ce privește bolnavii cronici, lucrurile sunt mult mai clare.

Pacienții cu boli cronice ar trebui să se vaccineze, în special când vine vorba despre COVID-19. Medicii spun că această categorie de persoane este mai predispusă la a face forma gravă a bolii COVID-19. 
„Bolnavii cronici au o dublă indicație față de ceilalți, pentru că au boli cronice care predispun la forme severe într-o proporție mult mai mare. Când vorbim de bolnavii cronici, că sunt cu boli cardiovasculare, cu diabet zaharat etc, este indicat să se vaccineze și nu au nicio contraindicație, ba dimpotrivă”, a explicat dr. Adrian Marinescu.
Potrivit informațiilor despre COVID-19 cunoscute până acum, pacienții cu diabet zaharat și cei cu hipertensiune sau boli cardiovasculare ar fi cei mai predispuși la formele grave ale bolii COVID-19, mortalitatea fiind destul de mare în rândul acestor pacienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel