Bolnav de COVID-19, în stare gravă după ce a refuzat oxigenul. Citise pe Facebook că e periculos

Pacient
Un bărbat din Cluj bolnav de COVID-19 a ajuns în stare gravă după ce, internat la spital, a refuzat oxigenul. Citise pe Facebook că e periculos.

Bărbatul de 32 de ani este din Cluj și a ajuns în stare gravă după ce a refuzat oxigenul, pentru că așa a citit el pe Internet și pe Facebook, că oxgienul ar fi periculos. Bărbatul era susținut de familie, după cum relatează pe pe pagina lui de Facebook jurnalistul clujean Cătălin Suciu.

„Caz recent din Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj. Un tânăr de 32 de ani depistat cu Covid-19 ajunge în stare gravă la spital, cu afectare pulmonară de 75%. E pus pe o secţie de preterapie intensivă, unde i se oferă oxigen. Refuză. Spune că a citit studii pe internet, pe Facebook, care susţin că organele interne se refac singure, iar oxigenul îţi provoacă edem pulmonar sau cerebral. Medicii au făcut pe dracu în patru să-l salveze. Nu au renunţat la el şi-au mers pe rând să discute. Nu aveau cu cine, bărbatul era de neînduplecat. Stătea cu masca de oxigen sub barbă şi refuza sistematic orice sfat medical. Orice îndemn. Familia îl susţinea”, a relatat pe Facebook jurnalistul clujean Cătălin Suciu. Ce l-a făcut să se răzgândească Într-un moment extrem de dificil, bărbatul s-a răzgândit şi acum le mulţumeşte medicilor pentru că i-au salvat viaţa: „Apoi a fost anunţat, tot de medici, că riscă să moară dacă refuză tratamentul. A refuzat.  Ei, "asasinii", au zis că-l ucid lent, astfel că l-au rugat din nou să accepte masca de oxigen.  Omul a vrut apoi să meargă la toaletă şi-a văzut că nu se poate mişca din pat. Şi că are nevoie de ploscă. A încercat să se ridice, dar nu găsea nici o resursă de aer. De putere. Nu mai avea.  A acceptat oxigenul. Acum e bine, în refacere. "Vă mulţumesc, doamna doctor", a spus.”

 

Caz recent din Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj. Un tânăr de 32 de ani depistat cu Covid-19 ajunge în stare gravă...

Publicată de Catalin Suciu pe Duminică, 4 aprilie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel