Bolile care sunt ucigași silențioși pentru bărbați

Bărbat
Bolile de inimă sunt una din categoriile de afecțiuni care avansează tăcut în viața bărbaților. 

Bolile care sunt ucigași silențioși pentru bărbați. Iată patru ”ucigași” letali:

1. Bolile de inimă - sunt principala cauză de deces pentru bărbații din Statele Unite. Bolile cardiace includ insuficiența cardiacă, angina pectorală, boala coronariană și aritmiile. Potrivit American Heart Association, unul din patru bărbați mor în fiecare an de boli de inimă.

2. Cancerul de prostată - e cel mai frecvent cancer la bărbați, după cancerul de piele. ”Din păcate, cancerul de prostată de obicei nu produce simptome până când nu se metastazează sau se răspândește în tot corpul”, spune medicul Spencer Kozinn, oncolog urolog din Piemont.

3. Hipertensiune - ”Hipertensiunea este multifactorială, ceea ce înseamnă că tensiunea arterială poate crește ușor în timp din cauza multor factori diferiți: stresul cronic, dieta slabă și influențele familiale și genetice prezente din momentul în care ai fost conceput, dar care se exprimă mult mai târziu în viață”, spune doctorul Vikash Modi, medic de familie din Piemont.

4. Diabet - e a șaptea cauză principală de deces în SUA. Diabetul poate crește riscul de boli de inimă și poate provoca probleme cu ochii, pielea și sistemul nervos. Este ușor ca simptomele diabetului să rămână nedetectate, dar urinarea frecventă, oboseala, pierderea în greutate și vederea încețoșată sunt toate simptome ale afecțiunii, potrivit piemont.org.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel