Bolile cardiovasculare: lucruri simple care te pot preveni din timp
09 sep 2021, 14:32

Hipertensiune, boli cardiovasculare
Bolile cardiovasculare sunt cele care ucid cei mai mulți oameni, în toată lumea.

Stilul de viață și alimentația sunt dintre cei mai importanți factori care duc la apariția acestor boli. Câteva lucruri simple vă pot preveni din timp dacă aveți un risc mai mare de a suferi de aceste afecțiuni, potrivit Harvard Medical School.

Discutați cu medicul dumneavoastră despre factorii de risc. Identificați lucruri din istoricul sănătății dvs. care vă pot pune un risc mai mare de atac de cord, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat, antecedentele familiale de boli de inimă și diabetul.

Femeile, risc după menopauză

Nu uitați să menționați factori de risc specifici femeilor, cum ar fi antecedente de menopauză timpurie (înainte de vârsta de 40 de ani) sau un episod trecut de preeclampsie (o complicație a sarcinii cu risc potențial de viață, marcată de hipertensiune arterială și proteine ​​în urină).

Analizați factorii de risc împreună cu medicul dumneavoastră. Să știți că riscul pentru apariția problemelor cardiace poate crește după menopauză sau dacă sănătatea dumneavoastră se schimbă.

Monitorizați-vă tensiunea arterială și luați în considerare testarea pentru diabet, dacă aveți factori de risc, cum ar fi antecedente familiale ale bolii, supraponderalitate sau obezitate sau diabet gestațional în timpul sarcinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?