Bolile cardiovasculare, de ce sunt mai expuse femeile aflate la mijlocul vieții

Depresia
Bolile de inimă afectează cel mai adesea femeile aflate la mijlocul vieții. Cum se explică acest fapt și cum pot fi evitate bolile de inimă, au încercat să arată cercetătorii.

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în toată lumea. Însă pentru femei, în mod aparte, aceste afecțiuni apar cel mai frecvent în perioada de mjloc a vieții.

„Femeile aflate la mijlocul vieții sunt cu siguranță cu cel mai mare risc. Este o perioadă volatilă pentru femei, deoarece tranziția menopauzei este marcată de modificările compoziției corpului, distribuția grăsimilor și o creștere a nivelului de colesterol”, a arătat dr. Jennifer Mieres, profesoară de cardiologie la Zucker School of Medicine din Hofstra / Northwell din New York.

În rândul femeilor, 90% au unul sau mai mulți factori de risc pentru boli de inimă la un moment dat în viața lor, conform statisticilor American Heart Association. Cu toate acestea, 80% din bolile cardiovasculare sunt prevenibile, arată heart.org.en.

Pentru prevenirea acestor factori de risc, specialiștii au o serie de sfaturi:

Faceți analize anual

Este important să faceți controale anuale pentru a evalua riscul pentru sănătatea inimii și pentru a lua măsuri, a spus Mieres. Pregătiți-vă pentru programare, la fel cum ați face atunci când strângeți documente pentru a vă întâlni cu un consilier financiar.

Cereți informații despre tensiunea arterială, nivelul colesterolului și nivelul de zahăr din sânge.

Informați-vă pentru a recunoaște simptomele unui atac de cord

Simptomele de atac de cord la femei sunt mai variate, de aceea de multe ori acestea pot fi confundate cu simptomele altei boli. Femeile pot experimenta simptomele „clasice” de atac de cord de presiune toracică, disconfort toracic sau lipsa respirației, la fel cum fac bărbații.

„Dar, de asemenea, femeile pot avea simptome precum dureri de spate, de obicei pe partea stângă; dureri de umăr; o senzație de plinătate în stomac sau greață ca semne ale unui atac de cord iminent”, a avertizat Mieres.

Spuneți medicului dumneavoastră dacă ați avut o complicație de sarcină

Cercetările recente s-au concentrat asupra bolilor de inimă legate de complicații legate de sarcină. Diabetul și hipertensiunea arterială în timpul sarcinii, precum și nașterea prematură au fost legate de un risc crescut de boli cardiovasculare, ani mai târziu.

"Sarcina este un test de stres pentru organism, un posibil marker pentru boli de inimă mai târziu în viață”, a spus Mieres.

Dormiți suficient

Lipsa de somn - mai puțin de șase sau șapte ore de somn pe noapte - este legată de boli de inimă, au arătat cercetările. Somnul prea puțin a fost legat de tensiunea arterială ridicată, poate face dificilă pierderea în greutate și poate scădea șansa de a dori exerciții fizice.

Eliminați stresul

Stresul cronic este un alt domeniu de îngrijorare pentru femei. Poate duce la comportamente și factori care afectează boli de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat, inactivitatea și supraalimentarea.

Pentru a face față stresului, mâncați alimente sănătoase, faceți exerciții fizice și dormiți mult. Luați în considerare să vorbiți cu alții despre stresul dvs., inclusiv un prieten, părinte, medic sau consilier.

Găsiți un furnizor de servicii medicale

În toate eforturile sănătoase pentru inimă, ajută să ai un partener, a spus Mieres.

Căutați un furnizor de servicii medicale cu care să lucrați pentru a găsi un plan de tratament personalizat, care să se potrivească vieții dvs. zilnice și nevoilor medicale. Un prieten, membru al familiei sau colaborator poate fi, de asemenea, un partener bun pentru a deveni activ fizic și pentru a respecta un plan alimentar sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel