Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Echipa cercetătoarei Tianwei Xu de la Universitatea din Copenhaga a urmărit pe termen lung datele adulților cu vârste cuprinse între 18 - 65 ani care lucrează în Danemarca și Suedia și care nu aveau antecedente de boli de inimă. 9% dintre ei au raportat că au fost hărțuiți la locul de muncă și 13% au raportat că au avut parte de violență sau amenințări de violență la locul de muncă în ultimul an.
,,Eliminarea agresiunii la locul de muncă ar însemna că am putea evita 5% din toate cazurile cardiovasculare", a subliniat Tianwei Xu liderul studiului, conform WebMed.com.
Acest studiu arată o asociere între un astfel de stresor, agresiune și boli de inimă, sunt de părere cardiologii, care au constatat legătura cu afecțiunile cardiovasculare și accidentul vascular cerebral.
,,Începem să înțelegem din ce în ce mai mult conceptul de boală de inimă indusă de stres, cunoscută și sub numele de sindromul inimii rupte", a precizat dr. Satjit Bhusri, cardiolog la Spitalul Lenox Hill din New York City.
El a explicat că oamenii, dacă sunt stresați și această stare de "excitare" este constantă poate face rău sistemului cardiovascular.
Șefii, surse de stres
Agresiunea la locul de muncă poate, face ca această stare stresantă să o aibă persoana și acasă, chiar și în perioadele de recreere, în somn și în vacanțe.
,,Șefii sunt sursele obișnuite ale acestui stres și din perspectiva resurselor umane se spune că oamenii își părăsesc șeful, nu slujba lor. Șeful lor este persoana centrală pentru menținerea sau promovarea sau ignorarea incivilității la locul de muncă”, a spus dr. Curtis Reisinger, șeful serviciilor psihiatrice de la Centrul Medical Evreiesc Long Island din New Hyde Park, N.Y.
Potrivit acestuia, chiar dacă aveți un șef agresiv, există modalități de a face față stresului. Abilitățile de reducere a stresului includ tehnici precum relaxarea progresivă a mușchilor, formarea abilităților de mindfulness, formarea abilităților comportamentale cognitive, biofeedback, yoga și abilități similare. Rezultatele au fost publicate pe 18 noiembrie în Jurnalul European de Cardiologie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...