Boli cronice: legume pe care ar fi bine să le includeți în dietă
21 mai 2019, 07:31

Spanac
Boli cronice, legume. Un studiu a clasificat legumele după cea mai mare cantitate de nutrieți pe care o dețin, dra și de minerale, fibre și proteine.

Boli cronice, legume. Nu mai e o noutate că legumele trebuie să nu lipsească de la nicio masă. Specialiștii recomandă consumul de vegetale care de care mai colorate, cu o gamă largă varietate de nutrienți și fito-nutrienți, acei compuși greu de duplicat care merg dincolo de vitamine și minerale, se arată pe medicinenet.com.

O cercetare a clasificat cele mai bune legume și fructe și a stabilit care sunt cele mai puternice vegetale asociate cu reducerea riscului de boli cronice. Au descoperit 47 în baza procentelor de 17 substanțe nutritive - nutrienții au inclus vitaminele A, C, D, E, K și multe dintre vitaminele B, calciu, potasiu, fier și zinc, fibre și chiar proteine.

Prime cinci din clasament sunt: măcrișul, varza chinezească, frunzele verzi de sfeclă roșie și spanacul.

În topul celor 47 de vegetale mai sunt amintite și varza kale, broccoli , rucola, varză de Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?