Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Boala de reflux gastroesofagian. Cum să-i faceți față de sărbători
06 dec 2019 / 07:31
Boala de reflux gastroesofagian poate cauza neplăceri și de sărbători, de aceea medicii vă oferă câteva sfaturi ca să o țineți sub control.
Decor de sărbători  FOTO: Pixabay

Boala de reflux gastroesofagian (GERD) este o afecțiune digestivă comună care apare atunci când acidul stomacului revine în esofag de cel puțin două ori pe săptămână, arată news-medical.net. De aceea, medicii vă sfătuiesc să aveți grijă câte dulciuri sau pahare de vin consumați.

Specialiști de la Universitatea din Chicago Centrul de Medicină pentru Boli Esofagiene le-au oferit jurnaliștilor de la site-ul citat sfaturi pentru cum să petrecem sărbătorile de iarnă fără să simțim înțepături de la refluxului acid. Medicul Robert Kavitt, director al Centrului pentru Boli Esofagiene, amintește de "moderație", un cuvânt pe care mai toți medicii îl rostesc când vine vorba de mâncare și consumul de alcool, mai ales de sărbători.

"Cercetările au arătat că aportul rapid de produse alimentare a produs mai multe episoade GERD decât atunci când oamenii mâncau mai lent. Mâncarea lent permite corpului tău să se simtă plin, ceea ce îți va reduce șansele de a supraalimenta. Supraalimentarea pune presiune asupra mușchiului sfincterului esofagian inferior. Denumit frecvent LES, mușchiul sfincterului esofagian inferior este un mușchi asemănător inelului care acționează ca o supapă între esofag și stomac. Când LES este slăbit, acidul poate reveni în esofag și poate declanșa un episod GERD", precizează sursa citată.

Boala de reflux gastroesofagian. Recomandări:

1. Mâncați cu cel puțin 1-2 ore înainte de culcare
2. Minimizați băuturile carbogazoase și alcoolul – experții susțin că "băuturile carbogazoase și alcoolul pot provoca relaxarea mușchilor LES și declanșează GERD" și dacă "beți mai multă apă, acesta va curăța esofagul și va reduce refluxul".
3. Evitați declanșatorii - câteva dintre alimentele și băuturile obișnuite care pot duce la un episod GERD sunt: usturoiul, ceapa crudă, ciocolata, vinul roșu, menta, fructele citrice.
4. Mențineți antiacidul preferat în așteptare.


Ştiri Recomandate

S-a decis: când începe școala, declarația momentului
Peștele, cum reduce riscul de Alzheimer dat de poluare
Incontinența se poate ameliora prin antrenament
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri