Boala de care suferă Cabral. Fiica lui a moștenit-o!

Cabral  FOTO: Facebook Cabral
Cunoscuta vedetă TV Cabral a vorbit recent despre boala cu care se confruntă din copilărie.

Cabral a povestit că se confruntă din copilărie cu sindromul picioarelor neliniștite și că boala a fost moștenită și de fiica sa, Namiko. Pe blogul personal, Cabral a povestit cum se manifestă acestă boală.

“Trăiesc cu el de când încă eram copil şi din cauza lui am fost certat nu de puţine ori. Sindromul picioarelor neliniştite. Cum se manifestă? În mai multe feluri. E vorba de o… nelinişte pe care o au propriile picioare. Efectiv nu găseşti confortul decât dacă tot frichineşti labele picioarelor, le freci ba între ele, ba de pat, ba de aşternuturi.

Uneori e cu senzaţie de cald la picioare. Alteori cu senzaţie de rece. Nu e cu mâncărime, dar am auzit că are şi manifestarea asta la unii. Pe alţii îi şi înţeapă. Mai sunt cazuri când şi amorţesc picioarele. Ideea, per ansamblu, este că nu-i un disconfort major (în majoritatea cazurilor), dar nici nu poţi face abstracţie de treaba asta.

De cele mai multe ori te lasă în pace după vreo oră, aşa. Şi revin la ideea de mai sus: ai mei au înţeles devreme că e cu defect la băiat – şi ăsta s-a dovedit a fi cel mai mic –  şi nu m-au mai certat. Dar în alte cazuri am fost apostrofat, pentru că atunci când te ia cu neliniştea labelor… nu poţi adormi. Şi de nu te frichineşti, te răsuceşti pe toate părţile, schimbi poziţia picioarelor de 89 de ori pe secundă… că-l lasă nervii pe orice adult care ar trebui să se asigure că dormi.

Ăsta cred că a fost în cazul meu singurul neajuns palpabil… am adormit mai greu din cauza agitaţiei de prin pat. Dar sunt unii care se chinuie pe bune cu boala asta (are şi-un nume afecţiunea asta neurologică, Willis-Ekbom), pentru că din cauza ei pot apărea probleme severe de somn şi de la asta se poate ajunge la epuizare, incapacitate de muncă etc”, notează Cabral.

Vedeta TV spune că și fiica sa, Namiko, are această afecțiune. A realizat asta când își punea micuța la somn. 

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel