Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Este o epidemie de cazuri de cancer, societatea modernă este din ce în ce mai afectată, iar noi suntem vizați de această schimbare epidemiologică dinspre bolile acute spre cele cronice și în special maladiile oncologice.
Dr Eniko Reka Fejer, medic primar Oncologie, Doctor în Științe Medicale cu competență în ultrasonografie generală de la Centrul Oncologic SANADOR, ne-a vorbit despre eroarea din organism care duce la cancer și despre boala care va domina întreaga lume până în 2040.
"Bolile cardiovasculare se mențin încă pe primul loc ca incidență și mortalitate, dar această tumoră malignă care afecteză organismul populației tinde să ajungă primul ca incidență și ca mortalitate.
Se estimează ca până în anul 2040 să fie prima cauză de îmbolnăvire a populației globului pământesc, deci la nivel global", a declarat medicul oncolog Eniko Fejer de la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC Medical.
Ei bine, studiile confirmă acest lucru. Se estimează că numărul persoanelor diagnosticate cu cancer până în 2040 în țările UE va crește cu 21% față de 2020, potrivit experților JRC care au studiat impactul îmbătrânirii populației asupra poverii viitoare a cancerului.
Mai mult, experții estimează că îmbătrânirea populației va duce la o creștere mare a numărului de persoane care vor muri din cauza cancerului, de 32% până în 2040, comparativ cu 2020.
Ritmul în care se preconizează că va crește populația totală până în 2040 (cu trei milioane de persoane, sau 0,6% față de 2020) este considerabil mai lent decât creșterea numărului de cazuri de cancer și de decese. Acest lucru sugerează că, din cauza îmbătrânirii populației, povara cancerului asupra pacienților, a familiilor și a societății în ansamblul ei va fi din ce în ce mai mare în anii următori, potrivit Comisiei Europene.
"E o afecțiune a ADN-ului și se spune că dacă am trăi suficient toți am avea șansă să avem o afecțiune oncologică. E 100% singură afecțiunea", a completat jurnalistul Val Vâlcu.
"Într-adevăr, genele sunt cele care organizează activitate celulară și dirijează comportamentul celular. În momentul în care aceste gene de modifică, se modifică atât structural, cât și funcțional, apar modificările activității sau comportamentului celular. În sensul că o celulă scapă de sub supravegherea comună și începe să se multiplice rapid și necontrolat.
Sau mai e varianta în care o celulă defectă, să o numim așa pe cea afectată genetic, nu trece prin procesul natural de moarte, moarte celulară, care este programată în corpul nostru, dar scapă supravegherii imune, scapă mecanismelor acestea intrinsece și nu survine moartea celulei defecte.
În acest context, aceste celule de multiplică și pot invada întreg organismul", a mai spus medicul primar oncolog Eniko Fejer.
"Vorbim despre o greșeală de transcriere, o eroare, atunci când sunt copiate informațiile din ADN", a mai spus Val Vâlcu.
"Aceste erori se produc din mai multe motive, pentru că sunt factori de risc pe care-i putem influența și factori de risc pe care nu-i putem influența. În ceea ce privește România, este o țată interesantă, având în vedere să o tumoră malignă este o caracteristică a țărilor slab dezvoltate, fiindcă este un tip de tumoră malignă cauzată de o infecție virală", a conchis medicul oncolog Eniko Fejer.
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...