Boala Alzheimer: noile descoperiri ar putea opri evoluția bolii

Boala Alzheimer    Foto: newatlas.com
Boala Alzheimer ar putea fi oprită la timp, după ce cercetătorii au descoperit că există o perioadă în care evoluția poate fi oprită fără urmări.

Neurologii de la Universitatea din Southampton au realizat o îmbunătățire semnificativă a înțelegerii modului în care se răspândește în creier boala Alzheimer. Ei au descoperit că există o perioadă de timp în care intervenția medicală i-ar putea opri debutul.

Un semn distinctiv al bolii Alzheimer este acumularea de proteine Tau în neuroni care determină pierderea volumului creierului. Această acumulare, cunoscută sub numele de încurcături neurofibrilare, se formează atunci când o versiune bolnavă a proteinei Tau se pliază incorect.

Înainte de această cercetare, publicată astăzi în Journal of Neuroscience, se știa foarte puține despre calendarul acestui proces și modul în care proteinele Tau pliate greșit s-au răspândit în alte celule.

Tau nu este imediat toxică 

Studierea acestui lucru într-un creier uman ar fi prea complexă, astfel încât echipa din Southampton a creat un circuit al neuronilor de șoareci crescuți într-o cultură celulară și au introdus proteine Tau bolnave în aceste celule. Oamenii de știință au observat că proteina Tau s-a răspândit foarte repede la alți neuroni și au început să se plieze greșit și să se acumuleze. Cu toate acestea, în ciuda acumulării de Tau, acesta nu a provocat daune agresive și, atât neuronii donatori, cât și acceptanți, au rămas funcționali și capabili să trimită mesaje electrice.

Dr. Katrin Deinhardt, lector în Neuroștiință la Universitatea din Southampton, care a supravegheat cercetarea, a spus: "Am văzut că proteina Tau nu este imediat toxic și că celulele afectate pot tolera acumularea mai bine decât am anticipat. Aceasta este într-adevăr o noutate pozitivă și subliniază că există o fereastră de timp în care intervenția terapeutică ar putea avea loc pentru salvarea neuronilor cu patologie Tau."

Grace Hallinan, un doctorat. student la Universitatea din Southampton, când a efectuat acest studiu, a adăugat: „Am fost foarte încântați să constatăm că neuronii cu Tau pliat greșit ar putea rămâne sănătoși, deoarece acest lucru sugerează că ar putea fi salvați înainte de apariția morții celulare care duce la contractarea creierului și probleme de memorie. Sperăm că rezultatele noastre vor încuraja cercetările ulterioare în această fereastră terapeutică pentru a încetini sau chiar a opri evoluția bolii Alzheimer "

Dr. James Connell, manager de cercetare la Alzheimer Research UK, a declarat:

„Suntem încântați că am susținut această cercetare pentru a afla mai multe despre modul în care proteina Tau anormală se răspândește prin creier și dăunează celulelor nervoase.

"Acest studiu evidențiază o oportunitate timpurie de a viza ținta Tau și de a modifica evoluția bolii. Alte echipe de cercetare se vor baza acum pe aceste informații. Alzheimer Research Marea Britanie finanțează în prezent mai multe cercetări în acest domeniu, astfel încât să nu lăsăm nici o piatră neîntreruptă în căutarea schimbării vieții tratamente.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel