Boala Alzheimer: care sunt cele trei faze ale bolii
06 sep, 08:51
Boala Alzheimer este din tot mai frecventă și cercetătorii continuă să descopere lucruri noi. Recent, ei au stabilit care sunt cele trei faze ale bolii.
Boala Alzheimer    Foto: newatlas.com

Deoarece boala Alzheimer continuă să se înrăutățească în timp, se consideră că se desfășoară în etape. Acest lucru poate fi util, dar este important să înțelegem că atunci când vine vorba de etapele Alzheimer, simptomele și rata de progresie pot varia de la o persoană la alta. 
Există diferite sisteme de stadializare a bolii Alzheimer. Mulți experți îl clasifică ca fiind ușor (stadiu incipient), moderat (stadiu mediu) și sever (stadiu târziu). Aceste etape se referă la perioada de timp în care simptomele devin evidente. Mulți ani, acest lucru a fost considerat a fi începutul bolii. Acum se știe că procesul bolii începe de fapt înainte ca diagnosticul să poată fi pus. Pentru a reflecta înțelegerea mai profundă a bolii Alzheimer și pentru a se pregăti pentru progresele viitoare în diagnostic și tratament, Institutul Național pentru Îmbătrânire și Asociația Alzheimer descriu trei etape distincte ale bolii Alzheimer. 

Medicii disting cele trei faze ale bolii Alzheimer:

Stadiul preclinic: În această etapă, au început modificările creierului, dar simptomele nu sunt evidente. Oamenii din această etapă au „biomarkeri” ai bolii Alzheimer, cum ar fi acumularea de beta-amiloid în creier, care poate fi detectată cu noi teste experimentale. În prezent, această etapă este utilizată doar în contextul unui studiu de cercetare, iar parametrii de diagnosticare sunt în continuare evaluați. Nu este încă clar ce proporție de persoane care au biomarkeri ajung să aibă simptome clinice ale bolii și în ce perioadă de timp.

Stadiul MCI (Mild Cognitive Impairment - deficit cognitiv minor): Etapa MCI este marcată de probleme de memorie vizibile care pot fi măsurate. Dar nu compromit independența unei persoane. Persoanele cu MCI pot dezvolta sau nu demență Alzheimer. Deocamdată, identificarea persoanelor ca având MCI din cauza Alzheimer este, de asemenea, în mare parte în scopuri de cercetare.

Demența Alzheimer: Aceasta se referă la stadiul bolii când simptomele sunt evidente și cauzează probleme. Stadiul de demență al Alzheimer este împărțit în ușor, moderat și sever.

Studiul poate fi găsit aici.


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Haloweenul sub două măști. Care protejează mai bine
Spitalul cu cea mai mare rată de vindecare de COVID-19
Medicamentul ieftin și banal care reduce decesul de COVID
ENTACAPONUM - prospect
DEFEROXAMINUM - prospect
FINASTERIDUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri